Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Strela udarila v objekt, ogenj ga je popolnoma uničil

Poplave Dolenjska B & B
Včerajšnje popoldanske in večerne nevihte, ki so zajele nekatere dele države, so povzročile nekaj težav in škode. Med drugim je strela udarila v objekt, ogenj ga je popolnoma uničil.

V Močlah v občini Šmarje pri Jelšah je malo pred deveto zvečer zaradi udara strele zagorelo kmetijsko gospodarsko poslopje v izmeri 20 x 15 metrov. Posredovali so gasilci PGD Šmarje pri Jelšah, Šentvid, Mestinje, Kristan vrh, Sladka Gora in Zibika, ki so požar lokalizirali, preprečili, da bi se razširil na sosednje objekte ter ga pogasili.

Iz objekta jim je uspelo rešiti vso živino ter nekaj kmetijske mehanizacije, samega objekta pa niso mogli rešiti; uničen je v celoti. Višina materialne škode še ni znana. Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah so od 4.00 dalje ostali na požarni straži.

Zalivalo hiše, podiralo drevesa

Strela je udarila tudi v stanovanjski objekt v kraju Spodnje Pijavško v občini Krško Poškodovana sta 2 kvadratna metra ostrešja in osebno vozilo, na katerega je padla kritina.

V občini Brežice je medtem strela udarila v napravo za odpiranje in zapiranje železniških zapornic. Dežurni delavci Slovenskih železnic so napako že odpravili, v vmesnem času pa so promet na železniškem prehodu urejali policisti.

Drugod po državi je zaradi močnih nalivov težave povzročala meteorna voda, zaradi vetra pa se je podrlo tudi nekaj dreves.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.