Slovenija
28 ogledov

Muhasto vreme bo še do srede

radarska slika padavin Arso
Strela udarila v palmo, ki je zgorela, voznik ostal ujet med dvema podrtima drevesoma.

Čeprav je zjutraj v mnogih krajih še deževalo (radarska slika padavin kaže stanje ob 8.30) so padavine, tako kot so vremenoslovci napovedali, že ponehale. 

Še do srede bo muhasto vreme

"Na Primorskem bo delno jasno, drugod pretežno oblačno. Popoldne se bo delno zjasnilo tudi drugod po državi. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 29 stopinj C," se glasi vremenska napoved za danes. 

Spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami bo tudi jutri, v torek in sredo.

Strela udarila v palmo

Zaradi nočnih neviht so imeli gasilci precej dela, eno bolj nenavadnih posredovanj so imeli ob dveh zjutraj, ko je v Novi vasi, občina Piran, strela udarila v palmo, ki je zagorela. Posredovali so gasilci PGD Nova vas, ki so jo pogasili.

Okrog pol enihi je na Ljubljanski cesti v Domžalah zaradi močnega dežja in zamašenih kanalizacijskih jaškov voda poplavila podvoz. Jaške so odmašili gasilci CPV Domžale in PGD Domžale-mesto. 

Po pričakovanjih vremenoslovcev je bilo najhuje na Obali, kjer je poplavilo cestišče v Portorožu, meteorne vode pa so celo dvignile pokrov kanalizacijskega jaška. 

Voznik ujet med dvema podrtima drevesoma

Ob dveh zjutraj sta se zaradi močnega vetra podrli dve drevesi na cesto med Sečovljami in Dragonjo ter ujeli voznika osebnega vozila. Posredovali so gasilci, ki so podrti drevesi odstranili s cestišča.

Vejevje je padlo na cesto pred vasjo Padna, občina Piran. ter na cesto med vasjo Sv. Peter in Dragonijo, na cesto med Lonzanom in Dragonijo v občini Piran pa sta padli dve drevesi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • mph 10:49 26.julij 2015.

    Me pa res zanima, koliko je kriva vzdrževalna služba (ne vem ali cestno podjetje, komunala, ...), ki mora preverjat trhla in slaba drevesa in jih pravočasno odstranjevat. Ok, če je predivje, bo "cedilo" tudi zdravo drevo, če ga zadene pravi ...prikaži več sunek vetra, ... ampak veliko je dreves za katera je nekdo zadolžen, še posebaj ob cestah, preverjat v kakšnem stanju so.

  • mph 10:48 26.julij 2015.

    No, ravno za te ne, za marsikaj drugega pa ja.

  • kapibara 09:32 26.julij 2015.

    V njega bi moralo treščiti...