Slovenija
67 ogledov

Strela udarila v žensko

Zaradi udara strele je pogorelo celo gospodarsko poslopje Žurnal24 main
Popoldne so neurja zajela vzhodni del države. Na območju Trbovelj je bilo približno 900 odjemalcev brez električne energije.

Zaradi močnega neurja z obilnimi padavinami in močnim vetrom je v Trbovljah za nekaj časa brez električne energije ostalo okoli 900 odjemalcev. Elektro Ljubljana je napako že odpravila.

Ekipa trboveljske nujne medicinske pomoči je oskrbela žensko, ki jo je zadela strela. Na zdravljenje so jo odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Trboveljski gasilci so imeli delo s črpanjem večjih količin meteorne vode iz kletnih prostorov v več delih mesta.

V naselju Vrata v občini Dravograd je v drevo ob stanovanjski hiši udarila strela, ki je uničila električno napeljavo v hiši in v hlevu ob njej ter električne aparate in poškodovala omet na zidovih. Gasilci so ostrešja objektov pregledali s termokamero, bolničar gasilske enote pa je preventivno zdravstveno pregledal dve osebi, ki sta se v času udara strele nahajali v bližini.

V občini Rogašovci je meteorna voda zalila več kletnih prostorov, prav tako je močan veter podrl drevo na cestišče. Meteorna voda je zalila tudi kletne prostore večstanovanjskega objekta v Mislinji.

Tudi v občini Ormož je močan veter podrl drevo, ki je padlo na električne kable in na cestišče. Neurje je bilo tudi nad območjem občine Dravograd, kjer je narasel Hudi potok in poplavil cesto ter tri stanovanjske hiše.

Strela je udarila tudi v satelitski krožnik v Mislinjski Dobravi v občini Slovenj Gradec ter uničila antensko in del električne napeljave ter poškodovala omet v stanovanjskih prostorih. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je strela pretrgala električni vod na drogu in zanetila požar podrasti, ki pa je ugasnil sam.

V gozdu ob naselju Kitni vrh v občini Ivančna Gorica je strela zanetila požar smreke. Gasilci so drevo pogasili in preventivno pregledali okolico požara, so sporočili s centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje.

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.