Svet
7 ogledov

Streli na uradu za brezposelne, dva mrtva

Policija EPA
48-letni nekdanji rudar, ki je bolan končal kot brezdomec, streljal na zaposlene v uradu za brezposelne.

Novozelandska policija je prijela moškega, ki je včeraj na uradu za breposelne ustrelil dva človeka tretjega pa ranil ter nato pobegnil s kolesom. Gre za 48-letnega brezdomca, ki ga je policija s pomočjo sledilnih psov lovila več kot sedem ur.

Želel stanovanje, kjer bi umrl

48-letni brezdomec John Henry Tully je zjutraj prišel na urad za brezposelne v manjšem mestu Ashburton in začel streljati na zaposlene.

Tully je od pristojnih služb že dlje časa zahteval, da mu priskrbijo primerno stanovanje, v katerem bo lahko umrl. V domači kraj se je po tem, ko je delal v različnih rudnikih vrnil, ker je zbolel za hudo kožno boleznijo. Zaradi nezmožnosti za delo je dobival denarno nadomestilo, ki pa ni bilo zadostno za najem stanovanja. Do nedavnega je spal v avtomobilu, ki ga je nato prodal in tako ostal na cesti.

Napadalcu so zaradi poškodb, ki so jih povzročili policijski psi, najprej nudili medicinsko pomoč nato pa odpeljali na policijsko postajo. Stanje tretjega uslužbenca, ki je ranjen, je resno, vendar stabilno. 

 

Komentarjev 2
  • maresem 13:28 01.september 2014.

    To lahko pričakujemo tudi pri nas... samo žal vedno nastrada tisti, ki je najmanj ali nič kriv.

  • puksicd 12:54 01.september 2014.

    Takšnih novic bo vse več ... Ljudem je dokončno prekipelo, da so žrtve neumnih birokratskih sistemov, ki so samo sebi namen.