Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Streljal na okoliške stavbe, nad policiste z elektriko

vrata elektrika PP Krško
Moški iz okolice Krškega je z zračno puško streljal v okna okoliških stanovanjskih hiš in ustrahoval prebivalce. Posebno "presenečenje" je pripravil tudi za policiste.

Krški policisti so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na naslovu 48-letnega osumljenca, ki je v okolici Krškega z zračno puško streljal v okna okoliških stanovanjskih hiš in ustrahoval prebivalce. Med hišno preiskavo so našli in zasegli zračno puško in več predmetov, ki izvirajo iz kaznivega dejanja vloma v stanovanjsko hišo. 

Policistom nastavil ovire

Ko so policisti prišli na kraj, so jih na dvorišču stanovanjske hiše pričakale ovire. Nastavljenih je bilo več desk z žeblji in orodje z nameščenimi električnimi vodniki. Osumljenec se je skrival v stanovanjski hiši, zato so morali policisti na silo vstopiti v objekt.

Ugotovljeno je bilo, da je moški kljuko vhodnih vrat povezal z električnim vodnikom, pod vrata namestil kovinsko mrežo, ki jo je prav tako povezal z električnim vodnikom, nad vrata pa namestil vodovodno cev z namenom, da povzroči udar elektrike in poškoduje osebo, ki bi vstopila skozi vrata. Ob vstopu se nihče od policistov ni poškodoval, saj so uporabili ustrezna zaščitna sredstva. 

48-letnemu osumljencu so policisti odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. S kazensko ovadbo so ga danes privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi sumov kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari, tatvin in velike tatvine. 

dezurni@zurnal24.si

 Dan za varen avto

Komentarjev 4
  • allstarr111 10:44 14.oktober 2016.

    Pa človk je samo hoto da zaštiti imanje :)

  • d 16:24 13.oktober 2016.

    a je kej prodal ?

  • KOJAK 15:35 13.oktober 2016.

    Je mal preveč gledal SAM DOMA!