Svet
13 ogledov

Streljanje na ameriški šoli

Jaylen Fryberg Facebook
Streljanje v šoli v Marysvillu, nedaleč stran od Seattla. Strelec Jaylen Fryberg je zadel pet učencev, smrtno eno dekle, nato si je sodil sam. Razlog naj bi tičal v razočaranju nad dekletom.

Do streljanja je prišlo v šolski jedilnici; dijaki so jedli kosilo, ko so se zaslišali streli. Eden izmed učencev je povedal, da so sprva mislili, da gre za protipožarno vajo, nato pa so jim učitelji povedali, da je prišlo do streljanja.

Tako strelec kot njegove žrtve so stari manj kot 18 let. Eno dekle je zaradi strela umrlo, štiri žrtve, dva dečka in dve dekleti, se za življenje še borijo. Po svojem dejanju je samomor storil tudi napadalec. Policija je z informacijami, zakaj naj bi do tega prišlo, še skopa, ve se le, da je pištola, s katero je fant streljal, last njegovega očeta.

CNN poroča, da v primeru tega napada ni šlo za naključne žrtve, napadalec naj bi postrelil dijake, s katerimi se je družil oz. prijateljeval. Bil je eden izmed najbolj priljubljenih dijakov šole, česa takšnega z njegove strani ni pričakoval nihče. “Bil je res prijazen fant, dober človek. Šokirani smo,” je za novinarje CNN-a povedal eden izmed profesorjev na šoli.

Če je policija skopa z informacijami, kaj naj bi stalo za napadom, so z ugibanji glasnejši na šoli; strelca naj bi pred nekaj tedni prizadele rasistične opazke svojih vrstnikov, po drugi strani pa je slišati tudi, da bi lahko napad pripisovali razočaranju spričo napadalčevega razočaranja nad dekletom, ki ga je povabil na zmenek.

Komentarjev 3
  • maresem 09:55 25.oktober 2014.

    .... še naprej kupujte otrokom igrače - orožje in kilerske risanke... morda se vas bo nekega dne lotil in preizkusil svojo usposobljenost.

  • maresem 09:54 25.oktober 2014.

    To je Amerika.... demokracija 100% ..... sledimo ji še naprej.... ona je BOG.

  • rhombur 08:56 25.oktober 2014.

    Prozac, Luvox, Xanax ali Ritalin?