Svet
29 ogledov

Streljanje na šoli v San Bernardinu, najmanj dva mrtva

Portland streljanje Profimedias
V enem od razredov na osnovni šoli v San Bernardinu vzhodno od Los Angelesa v ameriški zvezni državi Kalifornija so danes odjeknili streli. Policija je na družbenem omrežju Twitter zapisala, da bi lahko šlo za umor in samomora.

Policija in šerif policijske postaje San Bernardino Jarrod Burguan so na Twitterju obvestili javnost, da sta v eni izmed učilnic umrla dva odrasla. Sklepajo, da je šlo za umor in samomor ter da napadalec z orožjem ni več grožnja. Ob tem naj bi bila ranjena tudi dva, najverjetneje, učenca, ki so ju odpeljali v bolnišnico.

Policija je vse učence umaknila iz kampusa in staršem naročila, naj pridejo po šolarje s svojimi osebnimi dokumenti.

Mesto San Bernardino je bilo leta 2015 prizorišče strelskega napada, v katerem sta dva dobro oborožena napadalca ubila 14 ljudi. Takrat je policija osumljenca za napad, v ZDA rojena Syed Rizwan Farook (28) in Tashfeen Malik (27), ki sta bila oborožena z avtomatskima puškama in ročnima pištolama, ubila nekaj ur po napadu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.