Svet
63 ogledov

Napadalec na zvit način žrtve zvabil v McDonald`s

Strelski napad v Münchnu EPA
18-letni napadalec, ki je v Münchnu v strelskem pohodu ubil devet ljudi, je bolehal za depresijo. Policija tudi preverja, ali drži, da je svoje žrtve na pretkan način zvabil na kraj zločina.

Prebivalci Münchna so v petek dolge ure preživeli v strahu. Po streljanju v nakupovalnem središču v Münchnu, ubitih je bil odevet ljudi, je policija sporočila, da so napadalca našli mrtvega. Pri sebi je imel strelec 300 nabojev, zato bi bile lahko posledice napada še hujše.

Na policiji so potrdili, da gre za 18-letnega Iranca z dvojnim državljanstvom - nemškim in iranskim. Preiskali so tudi stanovanje v Münchnu, v katerem je prebival skupaj z mamo in očetom.

Kot so v soboto policisti pojasnili na novinarski konferenci v Münchnu, si je napadalec sodil sam. Zagotovili so, da ga policisit niso ustrelili med zasledovanjem. Mlad moški naj bi imel depresijo, težave naj bi imel tudi v šoli. Povezav s skrajnimi skupinami pa pri njem niso ugotovili. Kot je še povedal šef münchenske policije Hubertus Andrae, so pri napadalcu našli material o strelskih pohodih v preteklosti.

Njegovi sosedje so o njem povedali, da je bil povsem običajen in miren fant, v soboto piše nemški Bild. Sosedje so ga tudi prepoznali na fotografijah in posnetkih, ki so zaokrožili v javnosti in o tem obvestili policiste.

Anders Behring Breivik | Avtor: EPA EPA
Med preiskavo sobe napadalca so kriminalisti našli "obsežno" računalniško gradivo in knjige o strelskih pohodih. "S to temo se je storilec očitno intenzivno ukvarjal," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedal Andrae.

Na podlagi te ugotovitve ocenjujejo, da je šlo za klasično dejanje neuravnovešene osebe. "Dejanje in storilec nimata nobene povezave z begunsko tematiko," je dejal Andrae. Osemnajstletnik se je rodil in odraščal v Münchnu ter se je še vedno šolal.

Žrtve v restavracijo vabil preko Facebooka?

Policija prav tako preverja informacije o tem, da naj bi napadalec svoje žrtve s pomočjo lažnega profila na socialnem omrežju Facebook vabil v restavracijo McDonald`s, kjer se je strelski pohod tudi začel. Neuradno naj bi na Facebooku objavil, da vse čaka brezplačna hrana.

Očividka je za ameriško televizijsko hišo navedla nekaj podrobnosti napada: "Ubijal je otroke. Sedeli in jedli so v restavraciji. Nikamor niso mogli pobegniti."

Komentarjev 15
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 22:48 24.julij 2016.

    Izvoz ameriške "demokracije" v Evropo!

  • korisnik_13858 23:14 23.julij 2016.

    Saj ne govorim o tem, kaj je sprožilo te migracije. Le o tem, da so to povečini manj inteligentni ljudje, ki niti tam ne dobijo zdrave vzgoje ( vsaj kar se nasprotnega spola tiče ) in eksplodirajo, če jim kaj ...prikaži več poveš o Alahu z napačnim tonom (nenamerno). Pri nas se seveda počutijo neudobno, ker se nam j.... za A....in to jih dodatno frustrira. Sicer pa me v tem primeru čudi, da gre za Iranca, ker se ti sicer bolje kontrolirajo. Torej tvoj point je, da jih je nekdo nagnal-povabil k nam, moj pa je, da so budale vsepovsod, le ibudale imajo najraje masaker.

  • nergač 20:17 23.julij 2016.

    sploh ne razumeš pointa: če bi jih pustili tam doli, bi bili tile kalibri zelo zdravi, v cvetu mladosti....ampak ubiti je bilo treba Gadafija, Huseina, Afganistan je itak 50 let v vojni, sesuti Mubaraka, kaj misliš, kdo je za vsem ...prikaži več tem? Vprašanje za pivo. Gre za to, da so v svojem pohlepu po dobičku sprožili migracije, zdaj pa si bodo krivdo za to nenaravno stanje in mešanje kultur podajali kot vroč krompir....