Svet
20 ogledov

Streljanje v Austinu, več ranjenih

Policija EPA/AUSTIN POLICE DEPARTMENT
Nekaj pred drugo uro po lokalnem času je prišlo do strelskega incidenta v ameriškem Austinu. Policija je potrdila, da je ena oseba umrla, tri so huje ranjene.

Ob 2.15 po lokalnem času je v glavnem mestu Teksasa, Austinu, neznanec streljal v četrti, kjer je veliko priljubljenih lokalov in klubov. Ubil je žensko v dvajsetih, tri osebe pa so bile ranjene. 

"Bilo je zelo kaotično," je v izjavi za javnost povedal predstavnik policije Brian Manley in nadaljeval, da so po zvoku strelov ljudje začeli bežati iz klubov in barov. Skozi množico pa so se na prizorišče skušali prebiti policisti.  Oblasti so kraj incidenta nekaj minut po streljanju že zavarovale. Policija pa je na družbenih omrežjih pozvala vse, ki so bili v bližini, naj jim posredujejo posnetke. Policija verjame, da je strelec moški star okoli 20 let.

Policija je najprej sporočila, da sta se okoli druge ure zgodili dva povezana strelska incidenta, a so kasneje navedli, da so ugotovili, da dogodka nista bila povezana. Nekaj ulic stran je namreč moški streljal v bližnji garaži, a so ga prisotni onesposobili.

Policija je v Teksasu od 7. julija v stanju pripravljenosti potem, ko je  vojak ob robu mirnih demonstracij proti policijskemu nasilju in rasizmu v Dallasu iz zasede ustrelil pet policistov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.