Svet
12 ogledov

Streljanje v kanadskem parlamentu

Parlament v Kanadi
1/5
EPA
V kanadskem parlamentu je odjeknilo več strelov. Premier Stephen Harper je zapustil parlament in je na varnem.

Po prvih informacijah je bil v streljanju umrl vojak in domnevni strelec.Sprva so poročali le o enem napadalcu, zdaj naj bi policija iskala vsaj še enega. Odjeknilo naj bi na ducate strelov.

Kot poročajo priče, je neznani moški najprej streljal v neposredni bližini stavbe parlamenta, pri vojnem spomeniku, nato je stekel in streljal še v samem parlamentu. "Mami, dobro sem, skrivam se," pa je na Twitterju objavila poslanka Michelle Rempel. Poslanci so slišali strele ali pa storilca, ki je tekel po hodnikih.

Parlament so zaprli, po nekaterih podatkih so zaprli tudi univerzo. Policisti so lokalnim stanovalcem svetovali, naj se ne približujejo oknom ali hodijo na strehe. Še vedno pa so zaprli dele mesta, kjer naj bi se gibal osumljenec.

Teroristični napad?

Do incidenta je prišlo le nekaj ur po tem, ko je Kanada dvignila raven teroristične ogroženosti z nizke na srednjo. V začetku meseca pa je Kanada objavila, da se namera pridružiti koaliciji, ki izvaja zračne napade na položaje Islamske države v Iraku. Za zdaj pa ni informacij, ali oblasti v Ottawi streljanje obravnavajo kot teroristični napad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.