Svet
18 ogledov

Streljanje v lokalu v Vojvodini, pet ljudi mrtvih

Vojvodina, streljanje FB
Napadalec je ubil pet ljudi, 20 je ranjenih. Najprej je ustrelill ženo.

Ob 1.40 ponoči je moški v Žitištu pri Zrenjaninu vdrl v lokal in iz avtomatskega orožja začel streljati na goste, poroča portal N1.

Moški v lokalu naj bi se najprej sprl s svojo ženo, nato pa lokal zapustil in se vrnil z avtomatsko puško tipa kalašnikov. Ubil je ženo ter žensko, ki je bila v bližini, nato pa streljal še na druge goste lokala. V bolnico so pripeljali 25 ljudi, med njimi tri mladoletnike. V bolnišnici so poškodbam podlegle še tri osebe, več jih je v kritičnem stanju. 

Policisti so moškega aretirali nedaleč od lokala. Za dejanje naj bi se odločil zaradi ljubosumja.

Napadalec brez kartoteke

Na kraj dogodka je zjutraj prispel srbski minister za notranje zadeve Nebojša Stefanović. "Vsi smo pretreseni,  da se je lahko zgodilo nekaj takšnega, glede na to, da je bil storilec umirjena oseba brez policijske kartoteke," je povedal minister.

Mislili, da mečejo petarde

Lastnik lokala Ljubomir Milinović je  povedal, da so ga prebudili rafalni streli. Takoj je stekel v lokal, kjer ga je pričakal grozljiv prizor. "Bilo je grozno. Nekateri so kričali, kri je bila vsepovsod. Ranjene smo z avtomobili in kombiji takoj odpeljali v bolnišnico, kmalu so prispela tudi tri reševalna vozila," je, kot poroča STA, povedal Milinović. Ob začetku streljanja je večina mislila, da nekdo meče petarde. Dva od prisotnih sta strelca poskušala obvladati. Lokal je v času napada gostil festival piščanca, zaradi česar je bilo v njem še posebno veliko gostov.

Še ena tragedija pa se je zgodila v petek zvečer v okolici Knjaževca. Moški je z nožem ubil soprogo, nato pa si poskušal soditi še sam, a so ga rešili in prepeljali v bolnišnico, še poroča STA. .

dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 5
  • Žurnalček 18:19 02.julij 2016.

    Če kdo misli , da je na HR kaj drugače se preklemansko moti ! Še men so našel AK na podstrešju , pa za njega sploh vedel nisem !

  • dragec 16:55 02.julij 2016.

    Leon, imam občutek, da doma imaš srbske rekvizite ??????

  • Avatar Leon
    Leon 12:55 02.julij 2016.

    Tudi ločitev je manj na tistem koncu Balkana .