Slovenija > Črna kronika
113 ogledov

Strelski obračun pri Ptuju: storilec ubit, ranjena policist in policijski pes

Dolena Anže Petkovšek
V kraju Dolena v občini Videm je v soboto zvečer prišlo do streljanja.

O streljanju je bila policija obveščena že okrog 18. ure. "Približno 20 minut po prvem klicu je policija prejela obvestilo, da sosed strelja na njih. Na kraj smo zato napotili več partulj," je za Radio Slovenija povedal Bojan Kitel z mariborske policijske uprave.  

Moški je zaradi starih medsoseskih sporov začel z avtomatskim orožjem streljati na sosede. Ti so se zatekli v klet hiše in (znova) poklicali policijo. 

Policisti so najprej zavarovali sosede, nato pa se lotili iskanja storilca, ki ga ni bilo več tam, so bili na na tleh sledovi streljanja. Policisti so se napotili do njegove hiše, kjer pa je okrog 22. ure znova prišlo do streljanja. 

Dolena | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

 

Policista zadel v levo stran prsnega koša

"Nekaj pred 22. uro se je v bližini objekta pojavil storilec, oborožen s strelnim orožjem. Pri sebi je imel avtomatsko puško kalašnikov. Po opozorilu policije je začel streljati na bližnjega policista in ga tudi zadel v levo stran prsnega koša. Zadel je tudi službenega psa, ki je bil ob policistu," je v današnji izjavi za medije na Ptuju pojasnil generalni direktor policije Marjan Fank.

Pripadniki posebne policijske enote, ki so na kraj dogodka prišli z območja mejnega prehoda Šentilj, so na streljanje, ki je bilo uperjeno tudi proti drugim policistom, odgovorili in napadalca ustrelili.

Ranjenega policista je tudi sam obiskal v bolnišnici. "Na srečo je krogla zadela neprebojni jopič. Ga je tudi prebila, a na srečo na takem mestu, da niso bili poškodovani vitalni organi. Upamo, da bo policist v kratkem lahko zapustil bolnišnico," je povedal. Policijski pes je huje poškodovan, zato so ga morali napotiti na operacijo, ni še jasno, ali bi preživel. 

Grozil je, da ima bombe

"Težave s pokojnim storilcem so imeli že dlje časa," je povedal Fank. "Z njim smo že imeli postopke, tudi sum, da poseduje orožje," je povedal Fank in dodal, da so že opravljali hišno preiskavo na objektu, a tega orožja niso našli.

Storilec je v soboto tudi grozil, da poseduje bombe, tako da po Fankovih besedah poteka preiskava v objektu, da bi našli še to. Avtomatska puška kalašnikov je vojaško orožje, zato ga storilec ne bi smel posedovati.

Ogled kraja dejanja so ob dveh zjutraj prekinili in ga bodo nadaljevali danes. Podrobnosti o dogajanju bodo sporočili po zaključku preiskave, predvidoma v ponedeljek.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 33
  • Žurnalček 04:40 26.november 2015.

    Pa še nekaj je, kar oba ne razumeta, niti bosta to kdaj. Ne more se it v napad slabše opremljen , kot je napadalec , ampak najmanj 3x bolje , no pa to ne vedo niti tisti , ki so ...prikaži več komandirali z akcijo ! S policijskim psom in vodnikom na AK , v garaži pa VALUKE !!! Kdoje v tej državi fuknjen in to dobro !

  • Žurnalček 04:35 26.november 2015.

    Taki kot sem jaz ne rabijo prijateljev , niti jih nimajo !

  • mph 21:28 22.november 2015.

    Ha, ha, ha, ... :-)