Šport
14 ogledov

Stremeti morajo h kolajni

eurobasket reprezentanca košarka slovenija latvija turnir skupine laško Saša Despot
Mnenje. Dolgoletni košarkarski delavec Mik Pavlovič verjame v uspeh Slovenije.

"Jaz bi igral na kolajno. Ko slišim besedo pričakovanja, se mi zdi, da je vse odvisno od nekoga drugega. Kolajna mora biti cilj in k njej morajo stremeti. Popolnoma vseeno sicer ni, kako žlahtna bo, a s katerokoli bi naredili prav vse. Za zdaj moram pohvaliti organizacijo in vse akcije, ki jo spremljajo; če pa bi temu sledila kolajna, bi bilo to v celoti zadetek v polno," je dejal nekdanji univerzitetni profesor in trener Mik Pavlovič.

S tekme v tekmo boljši

"Ta ekipa dobiva neko podobo. Vidi se, kako in kaj bodo igrali, glavni košarkarji pa s tekme v tekmo igrajo bolje. Tu mislim predvsem na Gorana Dragića in Boštjana Nachbarja. Veliko vprašanje je, kako bo še Jaka Lakovič napredoval v teh nekaj dneh. Je eden izmed glavnih igralcev in na njem temelji naša igra," je po uspešnem nizu Slovenije na pripravljalnih tekmah še dejal bivši predsednik strokovnega sveta Košarkarske zveze Jugoslavije.

Mlajši in hitrejši

Od evropskega prvenstva (EP) v Litvi, na katerem je bila Slovenija sedma, je selektor Božidar Maljković zamenjal pol ekipe. Saša Ožbolta, Sama Udriha, Luko Rupnika, Matjaža Smodiša, Gorana Jagodnika in Erazma Lorbka so zamenjali Nebojša Joksimović, Jaka Blažič, Domen Lorbek, Boštjan Nachbar, Jure Balažić in Gašper Vidmar. "Ta reprezentanca je mlajša in igra veliko hitreje. Velik plus je napredek Eda Murića in Zorana Dragića, ki nista popravila le meta kot takšnega, ampak mi je všeč tudi njuna predrznost. Potrebujemo samozavest ob metih, ki našim igralcem včasih manjka, omenjena košarkarja pa jo imata. To bi znalo biti zelo pomembno," je dodal Pavlovič, ki je prepričan, da ima tudi Maljković zdaj nekoliko lažje delo: "Zdaj čuti, kako diha ekipa. Pred dnevi mi je dejal, da so povratne informacije zdaj povsem drugačne kot prej. Pred dvema letoma je igralce spoznaval, zdaj pa jih že pozna. Ne še v celoti, vseeno pa bistveno boljše."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.