Slovenija
48 ogledov

Stres in Turnšek se vračata

Anton Stres Saša Despot
Anton Stres in Marjan Turnšek bosta spet lahko služila slovenski Cerkvi. Ampak le kot upokojena nadškofa.

Upokojena nadškofa Anton Stres in Marjan Turnšek se vračata v službo. Konec meseca se namreč izteče eno leto, odkar sta se ob odstopu z nadškofovskih funkcij v Ljubljani oziroma Mariboru, oba umaknila iz javnosti. K umiku ju je papež pozval zaradi njune vpletenosti v poslovanje, ki je povzročilo finančni zlom mariborske nadškofije.

Da se s koncem meseca to obdobje umika za oba zaključuje in bosta lahko oba, kot upokojena nadškofa, od takrat pomagala lokalni Cerkvi, je potrdil generalni tajnik in tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference (SŠK) Tadej Strehovec. Sicer ne bosta več člana SŠK, a krajevni škofi ju bodo po potrebi lahko vključevali v delo škofij. Sama pa si lahko izbirata kraje, kjer bosta živela, zato ta trenutek še niti ni jasno, kje bosta delovala, niti kaj točno bosta počela.

Stres je v letu po odstopu deloval v več krajih v Franciji, Turnšek pa je bil v Stični. Oba pa naj bi bila trenutno v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.