Svet
13 ogledov

Split in otoke stresel močan potres

Sneg v Splitu Ivana Ivanovic/PIXSELL
Dalmacijo je stresel potres. Po prvih podatkih je bila magnituda 4,2, epicenter pa je bil severno od Splita.

Ob 14. uri in 22 minut so prebivalci Splita čutili močen potres. Po prvih informacijah je bila magnituda 4,2, epicenter pa 20 kilometrov severno od Splita ter otokov Brača in Hvara, čutili pa so ga tudi prebivalci Sinja.

"Čutil sem zelo močen potres. Sem v tretjem nadstropju zgradbe in s polic so na tla padle stvari. Do zdaj še nisem čutil tako močnega potresa," je za 24sata povedal bralec. Poročil o škodi še ni, po vsej verjetnosti pa je potres poškodoval starejše objekte.

Predstojnik občine Muć Filip Šupalo pa je povedal, da v potresu ni bil nihče poškodovan, prav tako pa niso zabeležili materialne škode. Omenjeno občino je potres s takšno magnitudo nazadnje prizadel leta 1991. Potres je tamkajšnji prebivalec opisal kot eksplozijo pod hišo, ki je trajala sekundo ali dve. "Po tem so se čutili še šibki tresljaji. Veliko ljudi je zbežalo iz hiš. Nihče se ni poškodoval."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.