Slovenija > Črna kronika
101 ogledov

Našli pogrešanega voznika

bolska, vransko
1/3
PGE Celje
Gasilci in drugi sodelujoči so našli voznika včerajšnje nesreče na Vranskem.

Narasli potok Bolska je odnesel del brežine in službeno vozilo, s katerim sta se sodelavca AMZS odpravljala na preventivno aktivnost. Oba so že našli.

Včeraj so iz vode potegnili truplo 17-letnega dekleta z območja Žalca,
danes pa tudi truplo 30-letnega voznika. Gre za sorodnika 17-letne žrtve, ki je prav tako prihajal iz Žalca. Truplo naj bi bilo zagozdeno v vejevju v vodi, približno 50 metrov od kraja, kjer so v soboto dopoldan našli prazno službeno vozilo.

"Po do sedaj znanih podatkih naj bi 30-letni voznik včeraj okoli 6. ure zjutraj, ko je bila vidljivost zaradi močnega deževja in nasploh neugodnih vremenskih razmer izredno slaba, vozil tovorno vozilo po lokalni cesti, in sicer iz smeri regionalne ceste proti AMZS Centru varne vožnje Vransko. Pri mostu, kjer je neurje močno izpodkopalo vozišče in uničilo most, je zapeljal v strugo potoka," so sporočili s PU Celje.

V iskalni akciji, ki je potekala ob strugi potoka Bolska - od kraja nesreče do izliva Bolske v reko Savinjo - in nato ob strugi Savinje vse do Tremarij, je sodelovalo več kot 100 gasilcev in ostalih sodelujočih.

Umrla mlada igralka

Scenaristka filma Vloga za Emo, Mateja Zorko, je za naš portal potrdila, da gre pri 17-letni žrtvi za glavno igralko v omenjenem mladinskem filmu, Laro Safran.

"Pretreseni in žalostni sporočamo, da sta se  smrtno ponesrečila glavna igralka prihajajočega, mladinskega, slovenskega filma Vloga za Emo, sedemnajstletna Lara Safran in njen bratranec Miha Baloh. Oba sta bila na poti, da bi mladim prenesla sporočilo o preventivi in vzgoji v prometni varnosti in sama postala žrtvi. /.../ Premiera filma Vloga za Emo bo, tako kot je bilo napovedano, saj so se tako odločili Larini starši, ker so ves čas vedeli in čutili, da se je s to vlogo hčerki izpolnila velika, skrita želja in bi si to želela tudi sama,“ je ekipa filma zapisala v izjavi za javnost in dodala: "Lara ni bila povsem običajna najstnica, bila je celo preveč modra, odrasla, odgovorna za svoja leta. Aktivna na mnogih področjih, delovna, zavzeta, kot bi se ji mudilo, kot bi hitela, da bo opravila vse, kar je želela. Opravila je, še predobro, zasijala je in si uresničila največjo željo, postati igralka in s svojo vlogo morda pomagati tudi drugim, prijateljem, sošolcem, znancem, neznancem, vrstnikom in tudi staršem ter odraslim nasploh. Prezgodaj, mnogo prezgodaj je zaključila svoje delo, a usoda je tako hotela. Za seboj je pustila veliko bolečino, a je pustila še nekaj velikega, nekaj, kar bo ostalo generacijam, pustila nam je svojo vlogo in zavest, da moramo verjeti vase.“

Film bo v kinematografe prišel 23. oktobra. Napovednik lahko vidite tukaj.

Z mostom težave že pred štirimi leti

Po neuradnih informacijah je prav ta del brežine oz. dostop do mostu voda odnesla tudi pred štirimi leti.

Vranski župan Franc Sušnik je v izjavi za medije povedal, da se občina sooča s plazovi, koliko se jih je tokrat sprožilo, pa še ne ve. Prav tako ne ve, ali je koncesionar, ki odpravlja poškodbe javne infrastrukture, pred štirimi leti popravil most čez Bolsko.

Policisti vse občane opozarjajo, da naj se na območjih, kjer reke in potoki poplavljajo oz. se pričakujejo morebitne nove poplave, ne odpravljajo na pot, če to ni zelo nujno. Če bodo na pot odšli, pa policisti svetujejo pri vožnji izredno

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.