Šport > Zimski športi
76 ogledov

Štuhčeva druga, pol sekunde pred Goggio

ilka štuhec super-g EPA
Ilka Štuhec je na treningu smuka v Aspnu dosegla drugi čas. Hitrejša je bila le Nemka Viktoria Rebensburg.

Mariborčanka se je hitro spoprijateljila s progo, ki bo v sredo odločala o tem ali bo postala prva Slovenka z malim smukaškim globusom. V zgornjem delu je bila Ilka Štuhec najhitrejša, v spodnjem pa je pustila nekaj časa na progi, toda njeno znamko (1:40,68) je uspelo izboljšati le Nemki Viktorii Rebensburg, ki je zaostanek 56 stotink na drugem merjenju vmesnega čas v cilju pretopila v 14 stotink prednosti.

Za Štuhčevo se je uvrstila Avstrijka Nicole Schmidhofer, ki je bila počasnejša za šest stotink. Četrta je bila edina preostala tekmica Štuhčeve za smukaški globus, Italijanka Sofia Goggia, ki je za Nemko zaostala 72 stotink. Tekmica Mariborčanke v boju za superveleslalomski globus, Tina Weirather iz Liechtensteina, je bila daleč zadaj, na 17. mestu z zaostankom 3,66 sekunde.

Kline na 11. mestu

Avstrijski alpski smučar Vincent Kriechmayr je bil najhitrejši na prvem treningu smuka. Drugi čas je z zaostankom 26 stotink postavil Italijan Peter Fill, tretji pa je bil Kanadčan Manuel Osborne-Paradis (+0,55). Slovenec Boštjan Kline je dosegel 11. čas (+1,66).

Jutri je na sporedu nov dvojni program. Na vrsti sta še druga uradna treninga, v sredo pa gre zares.

V Aspnu ima pravico nastopa šest Slovencev, in sicer Ilka Štuhec, ki lahko nastopi v vseh disciplinah, Ana Drev (veleslalom), Ana Bucik (slalom), Martin Čater (superveleslalom), Žan Kranjec (veleslalom) in Boštjan Kline (smuk, superveleslalom).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.