Šport
14 ogledov

Štuhčeva: Ne vem, noro, evforično!

ilka štuhec Youtube
Najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec je pristala v Zagrebu, od koder se bo danes vrnila v domovino, kjer jo čaka sprejem na trgu Leona Štuklja v Mariboru.

Ilka Štuhec se po dveh zaporednih zmagah na smukaških tekmah za svetovni pokal v kanadskem Lake Louisu vrača v domovino.

Štajerka je z ekipo pristala v Zagrebu, kjer je na krajši novinarski konferenci spregovorila za zbrane predstavnike sedme sile.

"Z eno besedo ... Ne vem - evforično. Poleti smo noro dobro delali, sama pri sebi sem vedela, da sem sposobna smučati dobro, hitro. To pokazati na tekmi pa je nekaj drugega. Zamislila sem si dobro vožnjo, tako kot vedno. V petek ni bila idealna, tudi v soboto bi se verjetno našla kakšna stvar za popraviti. Ko sem prišla v cilj in videla tisto enko, zeleno prednost... Ne vem, noro," je povedala slovenska junakinja uvodnih tekem nove sezone alpskega smučanja. 

Štuhčeva je tretja smučarka ob Lari Gut in Mikaeli Shiffrin, ki je v sezoni 2016/2017 dobila dve tekmi za svetovni pokal. Zmagama je nato dodala še odlično peto mesto na superveleslalomu.

V smukaški razvrstitvi ima po dveh od osmih preizkušenj 70 točk prednosti pred Gutovo, visoko četrto mesto pa zaseda tudi v skupnem seštevku, kjer ima 113 točk manj od vodilne Shiffrinove.

"V soboto smo vsi začeli iz ničle, ker je bil petek zgodovina. Poskusila sem znova uživati in hitro smučati," je opisala dogajanje v Kanadi. Izrazila je veliko zadovoljstvo tudi s petim mestom v superveleslalomu v Lake Louisu ter je napovedala, da bo nadaljevala tudi v veleslalomu, najprej v Sestrieru.

Pričakuje nadaljevanje dobrih rezultatov v vseh disciplinah, v katerih bo tekmovala, o kristalnem globusu pa še ne razmišlja. "Vsaka tekma je zase, veliko tega je odvisno tudi od vremenskih pogojev, kar mi na nekaterih tekmah v prejšnjih sezonah ni šlo v prid," je spomnila.

PREBERITE ŠE:

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.