Šport > Nogomet
21 ogledov

Suárez proti Messiju in Ronaldu za nagrado Uefe

Cristiano Ronaldo EPA
Lanskoletni zmagovalec Cristiano Ronaldo se bo za novo nagrado pomeril z dvojcem Barcelone na podelitvi, ki bo 27. avgusta ob žrebu skupinskega dela Lige prvakov.

Lionela MessijaCristiana Ronalda in Luisa Suáreza je Evropska nogometna zveza (Uefa) izbrala kot finaliste izbora za najboljšega nogometaša v Evropi v lanski sezoni. 

Branilec naslova Ronaldo si je po sezoni, v kateri je zabil rekordnih 61 golov na 54 tekmah in osvojilevropski superpokal ter naslov klubskega svetovnega prvaka, priigral novo nominacijo.

Messi in Suárez sta medtem ustvarila zastrašujočo navezo v trizobem napadu, ki vključuje tudi Brazilca Neymarja, Katalonci pa so z zadetki najučinkovitejšega napadalnega tria v zgodovini (glede na zadetke v eni sezoni) prišli do trojne krone v prvi sezoni pod taktirko Luisa Enriqueja

Ronaldo je skupaj s članoma Barçe osvojil več točk kot vratar Juventusa Gianluigi Buffon, Neymar in Chelseajev zvezdnik Eden Hazard, ki so se prav tako znašli v najožjem krogu kandidatov za preboj na zaključno prireditev. 

Za nagrado najboljšega nogometaša v Evropi glasujejo novinarji iz vseh 54 članic Uefe. Vsak novinar predstavi pet kandidatov, ki si po njegovem mnenju zaslužijo slaviti v končnem izboru, vsak od teh pa nato glede na število glasov in mesto, ki ga na tem seznamu zaseda, dobi določeno število točk. 

Zmagovalec bo znan na žrebu skupinskega dela Lige prvakov, ki bo 27. avgusta, žirija pa bo izbrala enega od omenjene trojice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.