Šport
19 ogledov

Suarez za pet let k Barci

Luis Suarez Liverpool Crystal Palace EPA
Luis Suarez se iz Liverpoola seli v Barcelono. Podpisal bo petletno pogodbo.

Liverpool in Barcelona sta se dogovorila za prestop urugvajskega nogometnega zvezdnika Luisa Suareza. Napadalec, ki se bo po kazni Mednarodne nogometne zveze na igrišča lahko vrnil šele konec oktobra, bo naslednji teden podpisal petletno pogodbo s katalonskim velikanom.

Pri Liverpoolu so ob potrditvi novice zapisali: "Luis Suarez bo po sprejetem dogovoru z Barcelonu zapustil klub. Igralec ima zdaj dovoljenje za dokončanje vseh podrobnosti s katerimi se bo nato prestop zaključil. Luisu bi se radi zahvalili za prikazano v Liverpoolovem dresu in vlogo pri vrnitvi kluba v Ligo prvakov. Njemu in celotni družini želimo vse najboljše v njihovi prihodnosti."

Suarez je k Liverpoolu prišel leta 2011, klub iz Anfielda pa je Ajaxu takrat plačal nekaj več kot 28 milijonov evrov. V minuli sezoni je bil Urugvajec izbran za najboljšega nogometaša v Premier League, med sezono, ki jo je prav tako začel s suspenzom, pa je zabil 31 ligaških golov.

"Upam, da razumete mojo odločitev. Klub je nardeil vse, da bi me zadržal, a življenje in igranje v Španiji, kjer živi tudi družina moje žene, je bila že dolgo moja ambicija. Menim, da je napočil pravi čas za selitev," je Liverpoolovim navijačem sporočil Suarez, njegov dosedanji trener Brendan Rogers pa je dejal: "Luis je neverjetno nadarjen igralec. Zahvaljujem se mu za vlogo, ki jo je opravil v klubu v zadnjih dveh sezonah, ko sem vodil Liverpool."

Po poročanju španske Marce naj bi bil njegov prestop vreden 75 milijonov evrov, angleški mediji pa so objavili, da je Barcelona odštela 75 milijonov funtov, kar znaša kar 94,4 milijona evrov.

Komentarjev 1
  • wester62 08:29 12.julij 2014.

    a je to še ena zgrešena investicija ali pa morda ne? dajmo času čas. barci pa priporočam naj nabavijo zanj nagobčnik ,drugače kot igralec je dober.