Šport
18 ogledov

Subban ob bok Ronaldu in LeBronu

Pernell Karl Subban Profimedias
Branilec Montreal Canadiens Pernell Karl Subban je v bolnišnici v Montrealu podaril 10 milijonov dolarjev, ki so namenjeni predvsem kritju stroškov, da bodo starši v bolnišnici lahko ob bolnih otrocih.

Kot so sporočili iz bolnišnice, gre za največjo donacijo kanadskega športnika v zgodovini.

Šestindvajsetletni Subban je s svojo donacijo stopil ob bok nogometašu portugalskemu Cristianu Ronaldu, ameriški teniški zvezdnici Sereni Williams, ameriškemu košarkarju LeBronu Jamesu in južnokorejski umetnostni drsalki Kim Yuna, ki so prav tako prispevali večmilijonske zneske v dobrodelne namene.

Subban je ob tem napovedal, da bo v prihodnjih sedmih letih aktivno sodeloval tudi pri pridobivanju sredstev za sklad montrealske bolnišnice. "Vesel sem, da skupnosti lahko nekaj vrnem in počutim se v privilegiranem položaju, da lahko spremenim življenje bolnih otrok in njihovih družin," je ob tem povedal temnopolti hokejist in spomnil, da bolezen otroka pogosto prisili družino, da eden od staršev preneha z delom, kar bistveno spremeni ekonomski položaj in prav tem je pomoč namenjena.

Olimpijski prvak Subban je lani podaljšal pogodbo z Montrealom, tam igra od leta 2009, za osem let, neuradno pa je vredna kar 72 milijonov dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.