Avto
431 ogledov

Sum, da je Europcar z zvijačo lupil rent-a-car najemnike

Europcar
Eden največjih ponudnikov rent-a-carja Europcar je osumljen, da je strankam v primeru škodnih primerov zaračunaval močno pretirane zneske za popravila.

V Veliki Britaniji so pristojne institucije uvedle preiskavo proti podjetju Europcar, potem ko je Daily Telegraph prejšnji konec tedna poročal o sumih nepravilnosti pri zaračunavanju stroškov škodnih primerov, saj naj bi na najemnike vozil prevalili račune, ki so bili celo do 300 odstotkov višji od dejanskih stroškov popravila. Časnik je ob tem navedel ocene, da je Europcar na ta način prišel do "milijonov funtov" neupravičenega denarja.

Europcar naj bi imel v Veliki Britaniji izdelano verigo postopanja v primerih določenih tipov poškodb na vozilih, recimo poškodovanih vetrobranskih steklih. Po dogovoru z izbranimi izvajalci del so stranki, ki je bila odgovorna za nastanek škode, predložili močno prenapihnjen predračun, nato pa avto popravili po precej nižjih stroških, kar naj bi bilo razvidno iz dejanskih računov. Predračune so stornirali.

Podjetje, ki izvira iz Francije, je v izjavi za javnost zatrdilo, da vsake tovrstne obtožbe jemlje resno in da bo v polnosti sodelovalo s preiskovalci, da ugotovijo, ali je njihova britanska podružnica resnično služila na tak goljufiv način.

Za zdaj ni poročil oziroma sumov, da bi Europcar tovrstne prakse visokih predračunov uporabljal tudi v drugih državah. Europcar ima podružnico tudi v Sloveniji, kjer trenutno oglašujejo precejšnje popuste na najem svojih vozil v Veliki Britaniji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.