Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Sunek vetra mu je zaprl polovico padala

jadralno padalo Shutterstock
V soboto se je okoli 16. ure zgodila nesreča jadralnega padalca na Tolminskem, ki je padel in se poškodoval na območju Kobale pri Tolminu.

"Ugotovljeno je bilo, da je 42–letni jadralni padalec, državljan Češke, z jadralnim padalom znamke Sky Palagliders okoli 13. ure poletel z vzletišča na Kobali," pojasnjuje Dean Božnik iz PU Nova Gorica. "Pri vračanju iz smeri Stola proti vzletišču na Kobali ga je približno 200 metrov pod omenjenim vrhom zajel močan sunek vetra, zaradi česar se mu je zaprla desna stran padala."

Ker ni uspel pravočasno poravnati padala, je z višine približno desetih metrov z napol zaprtim padalom nenadzorovano padel na strmo grmičasto pobočje pod vzletiščem Kobala, kjer je obležal in utrpel telesne poškodbe.

Na kraju so posredovali reševalci GRS Tolmin, prav tako so zdravniško pomoč na kraju huje poškodovanemu jadralnemu padalcu nudili tudi člani Helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.