Šport > Nogomet
34 ogledov

Suspenz grozi tudi Platiniju

sepp blatter michel platini EPA
Potem ko je portal Welt včeraj razkril, da Etična komisija Fife razmišlja o 90 dnevnem suspenzu predsednika Fife Seppa Blatterja, to sedaj grozi še predsedniku Uefe Michelu Platiniju.

Etična komisija Mednarodne nogometne zveze Fifa je po zadnjih razkritjih o nepravilnostih in spornih denarnih nakazilih predlagala, da bi tako predsedniku Fife v odstopu Švicarju Seppu Blatterju kot tudi predsedniku Evropske nogometne zveze Uefa Francozu Michelu Platiniju za 90 dni prepovedali delovanje v nogometu, so poročali angleški mediji.

O predlogu za začasni suspenz obeh ključnih mož iz sveta nogometa bo odločil predsednik omenjene komisije Hans-Joachim Eckert. Če bo odločitev o suspenzu potrjena, bi to pomenilo, da Blatter ne bi mogel voditi ključnega decembrskega zasedanja izvršilnega odbora krovne svetovne nogometne organizacije, na katerem bodo sprejeli odločitev o sklicu izrednega volilnega kongresa. Ta bo po načrtih 26. februarja prihodnje leto, na njem pa bodo po pričakovanjih izvolili Blatterjevega naslednika na položaju. Prav Platini je najresnejši kandidat za izvolitev na položaj na čelu svetovne organizacije.

Tako Blatter kot Platini sta se znašla v preiskavi švicarskega tožilstva zaradi sumov o finančnih nepravilnosti. Blatterju očitajo, da je televizijske pravice za prenose svetovnega prvenstva v letih 2010 in 2014 prodal nekdanjemu podpredsedniku Fife Jacku Warnerju za vsega 600 tisoč ameriških dolarjev, kar je le pet odstotkov resnične tržne vrednosti. Ta sumljivi posel naj bi se odvil leta 2006. Predsednik Uefe Platini pa se je znašel v preiskovalnem kolesju zaradi spornega nakazila v višini 1,7 milijona evrov. Gre za sredstva, ki mu jih je nakazal Blatter. Oba, tako Blatter kot Platini, ostro zanikata kakršne koli nepravilnosti, češ da je šlo za povsem navadno izplačilo, povezano s Platinijevim svetovalnim delom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.