Šport
35 ogledov

Suspenz za sedemkratno svetovno prvakinjo

Therese Johaug, Ruka EPA
Norveška smučarska tekačica bo še ujela nastop na naslednjih olimpijskih igrah.

Norveška smučarska tekačica Therese Johaug je bila danes suspendirana za 13 mesecev, potem ko so ji odkrili zlorabo steroidov, je sporočila norveška smučarska zveza. Sedemkratna svetovna prvakinja je tako prejela mesec dni krajšo prepoved od sprva predvidenih 14 mesecev, zaradi česar bo lahko nastopila na olimpijskih igrah v Pyeongchangu 2018.

Prepoved nastopanja Johaugovi velja od 18. oktobra 2016, ko je bila 28-letna Norvežanka pozitivna na steroid clostebol, ki ga je domnevno zaužila s kremo za ustnice. To ji je predpisal zdravnik, saj naj bi Johaugova utrpela sončne opekline v Italiji.

V obrazložitvi je zapisano, da bi morala Johaugova sama poskrbeti, da ob tem ni šlo za prepovedane substance, ki so na seznamu nedovoljenih sredstev, pri tem pa ni dovolj, da preprosto zaupaš zdravniku. Zaradi prepovedi pa bo morala Johaugova izpustiti letošnje svetovno prvenstvo, ki se 22. februarja prične v Lahtiju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.