Šport > Košarka
17 ogledov

Suspenza državnih reprezentanc ne bo

Arena Stožice Saša Despot
Krovna košarkarska organizacija na stari celini je omilila svoje stališče in napovedala, da ne bo suspendirala nobene državne reprezentance.

Košarkarska organizacija Fiba Europe, del Mednarodne košarkarske zveze, je v petek na sestanku v Dublinu potrdila, da zaradi nesoglasij okrog igranja v evropskih pokalih ne bo suspendirala nobene reprezentance, poroča agencija Tanjug. 

Pri Fibi so izrazili zadovoljstvo nad reakcijo zvez v povezavi z igranjem v evropskih klubskih pokalih, saj je večina zvez po marčevskih grožnjah vsaj s posameznimi klubi vendarle potrdila sodelovanje v Fibinem tekmovanju.

Tik pred suspenzom je bila takrat tudi Slovenija oziroma slovenska reprezentanca, a je Košarkarske zveza Slovenije po grožnji Fibe svoja sprva trdna stališča hitro spremenila in skupaj z drugimi zvezami z nekdanjega jugoslovanskega prostora sprejela vse postavljene zahteve.

Takrat je Fiba številnim zvezam, ki niso pristale na sodelovanje v Fibinih evropskih pokalih in ki so vztrajala za nastopi v okviru Evropske lige, zagrozila z izključitvijo in porajala so se vprašanja, kaj je z ekipami, ki imajo nastop na olimpijskih igrah že zagotovljen in kaj se bo zgodilo s kvalifikacijami in evropskim košarkarskim prvenstvom.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.