Šport
117 ogledov

Šutejeva delila četrto mesto

tina šutej Profimedias
Slovenka rekorderka Tina Šutej je na atletski diamantni ligi v Zürichu v skoku s palico delila četrto mesto, preskočila je 4,51 metra, kar je eden njenih najboljših izidov v sezoni.

Preostale discipline bodo jutri na slovitem Letzigrundu, ko bodo odločeni zmagovalci prvih šestnajstih disciplin letošnje diamantne lige.

Na pokritem skakališču na železniški postaji je bila v skoku s palico najboljša Britanka Holly Bradshaw, nekdanja dvoranska evropska prvakinja (4,76 m). Šutejevo sta prehiteli le še drugouvrščena Američanka Sandi Moriss (4,71 m), srebrna tako na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru kot tudi na letošnjem svetovnem dvoranskem prvenstvu v Portlandu, ter Grkinja Ekaterini Stefanidi (4,71 m), ki je bila tretja, na OI v Riu je osvojila zlato, mesec dni prej pa je bila prva tudi na evropskem prvenstvu.

Šutejeva, edina slovenska atletska finalistka na OI v Riu, je v prvih poskusih skočila 4,21, 4,36 in 4,51 metra, na višini 4,61 m, kar je deset centimetrov manj od njenega državnega rekorda, pa je letvico trikrat podrla. Četrto mesto si je razdelila s Čehinjo Jirino Ptačnikovo, nekdanjo evropsko prvakinjo in nekdanjo svetovno dvoransko podprvakinjo. Šutejeva je le za malo zaostala za svojim izidom sezone (4,55 m), ki ga je dosegla na OI v Riu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.