Šport > Košarka
57 ogledov

Sutjeska še drugič boljša od Krke

Matic Rebec ABA/Sutjeska/Foto MM
Košarkarji Krke so v 23. krogu lige Aba po podaljšku izgubili s Sutjesko z 81:87 (22:29, 36:53, 46:64, 75:75).

Košarkarji Krke so zapravili lepo priložnost, da bi se tri kroge pred koncem rednega dela lige Aba izognili vsem skrbem glede izpada iz tekmovanja. Na gostovanju v Črni gori so po podaljšku izgubili s Sutjesko z 81:87. Ekipa iz Nikšića je tako naredila velik korak k obstanku, največ 'škode' zaradi poraza pa bo imel Tajfun, ki je tako še korak bližje zadnjemu mestu.

Glavni krivec pri Krki najprej za preobrat, nato pa za poraz, je bil mladi organizator igre Matic Rebec. Po njegovih treh zaporednih trojkah so Novomeščani dve minuti pred koncem rednega dela povedli s 73:71. A Rebec je hotel še več; zapravil je naslednje dva napada, v odločilnem, za katerega je imela Krka na voljo 23 sekund pri izenačenju na 75, pa je tudi prevzel odgovornost in zgrešil met za zmago.

Sicer pa je Krka tri četrtine tekme igrala zelo slabo - v prvih 20 minutah je prejela kar 53 točk, v zadnjih desetih minutah pa je delno popravila vtis. A na žalost le do trenutka, ko je vse niti igre hotel vleči Matic Rebec, z 12 točkami tretji strelec svoje ekipe (met iz igre 4:13). Bolj razpoložena sta bila Ive Ivanov (21 točk, 8 skokov) ter Luka Lapornik (16 točk, 7 skokov).

V naslednjem krogu bo Krka gostovala pri Ciboni, nato jo doma čaka Mega Leks in za zaključek še pot v Beograd k Crveni zvezdi. Sutjeska je v tej sezoni zabeležila osem zmag, kar štirr proti Krki in Union Olimpiji. Obe slovenski ekipi sta klonili tako na domačem kot tujem parketu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.