Šport > Košarka
30 ogledov

Suverene Celjanke na zaključni turnir

kk celje jadranska liga Katarina Ponjavić
Košarkarice Athlete Celja so se z dvema prepričljivima četrtfinalnima zmagama proti kranjskemu Triglavu kot edina slovenska ekipa prebile na zaključni turnir Jadranske lige.

Že na prvi tekmi proti Triglavankam v domači dvorani so Celjanke, ki so pred tedni osvojile domačo pokalno lovoriko, s suvereno zmago z 72:53 napovedale odločen pohod na zaključni turnir najboljše četverice, včeraj pa so v Kranju dokončale delo in slavile s +28 (51:79).

"Odločno smo krenile v tekmo in hitro prišle do lepe prednosti. Nasprotnicam nismo dovolile, da bi se razigrale, temveč smo diktirale tempo in na koncu prišle do visoke zmage," je odlično predstavo svojega moštva pokomentirala najboljša igra Athlete Celja Eva Lisec, ki je zbrala 27 točk, 12 skokov ter po štiri blokade in podaje.

Sluga pogrešal borbenost

Domači strateg Gašper Sluga je svojim varovankam očital pomanjkanje borbenosti: "Proti tako 
kakovostni ekipi je potrebno garati. Pričakoval sem drugačno reakcijo svojih varovank."
Varovanke Damirja Grgiča tako ostajajo edini slovenski predstavnik v boju za regionalno lovoriko, saj so Grosupeljčanke priznale premoč Budućnosti.

Na finalnem turnirju, ki bo na sporedu 14. in 15. marca, bodo nastopile še košarkarice Venezije ter zmagovalke obračuna med Medveščakom in Radivojem Koraćom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.