Avto
65 ogledov

Suzuki predstavil novega swifta

Suzuki swift
1/21
Suzuki
Suzuki bo marca prihodnje leto na avtomobilskem salonu v Ženevi razkril novo generacijo swifta. Na spletu so že prve uradne fotografije swifta za japonski trg.

Suzuki bo globalni model četrte generacije swifta takoj po Ženevi pokazal tudi na avtomobilskem salonu, ki ga bo po 17 letih gostila Ljubljana. Že zdaj pa si lahko pogledate prve fotografije, ki so še pred uradno objavo na Japonskem pobegnile na splet. Model je na voljo za japonski trg, zato je tudi volan na desni strani.

Na Japonskem je osnovni 1,2-litrski Dualjet motor, ki bo na voljo tudi v kombinaciji z elektromotorjem in litij-ionskimi baterijami kot mehki hibrid, 1,0-litrski turbo trivaljni motor bo rezerviran za najbolj športno različico RSt.

Napredek na področju asistenčnih sistemov

Pri Suzukiju še niso razkrili podrobnih tehničnih podatkov motorjev. Hibridni model bo imel CVT menjalnik, osnovna različica pa petstopenjski ročni menjalnik. Na voljo bo pogon na prednji kolesi, kot tudi štirikolesni pogon. Mali trivaljni turbo motor bo na voljo tudi s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.

Z novimi motorji bo swift ponudil tudi nove tehnologije s seznama aktivnim pomoči vozniku: aktivni radarski tempomat, prilagodljivi žarometi, samodejno zaviranje v sili. Dobil je tudi zaslon na dotik in sisteme za povezljivost pametnih telefonov (Apple CarPlay/Android)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.