Svet
88 ogledov

Svarilo glede pojava na hrvaških plažah

Hrvaška obala Profimedias
Agencija DPA opozarja milijone turistov z nemško govorečega območja, ki so - kot poudarja agencija - že leta najpomembnejša skupina turistov na Hrvaškem, da se pripravijo na ležanje na "trdi zemlji".

"Ker se bo v nedeljo v drugem krogu volitev odločalo, katera stranka bo dobila župane posameznih mest, tako še v začetku junija za večino plaž niso izdane koncesije za ležalnike in senčnike, saj se ti posli običajno razdelijo strankarskim prijateljem ali tistim, ki so stranko podpirali na takšen ali drugačen način," pisanje agencije DPA povzema Deutsche Welle.

DPA na ležanje na trdi zemlji opozarja milijone turistov z nemško govorečega območja, da naj sami poskrbijo za ležalnike in senčnike. V pisanju spomijo na primer najverjetneje najbolj poznane hrvaške plaže Zlatni rat na Bolu na Braču, za katero je koncesijo dobilo podjetje iz "oddaljenega Zagreba", kar je povzročilo politični škandal in odstope lokalnih veljakov. Kot je znano, so se pritožili tudi lokalni turistični delavci in na koncu s pritožbo tudi uspeli.

Na Hrvaškem so sicer v prvih štirih mesecih letos zabeležili približno 4,7 milijona nočitev, kar je 26 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Največ, 546.000, je bilo nočitev nemških turistov, sledili so slovenski turisti s 489.000 nočitvami, je objavilo hrvaško ministrstvo za turizem.

Poleg gostov iz Nemčije in Slovenije so največ nočitev ustvarili turisti iz Avstrije, Italije ter Bosne in Hercegovine. Ministrstvo je še navedlo, da je bilo največ, več kot četrtina, v hrvaški Istri. Med mesti je bil na prvem mestu Zagreb z več kot pol milijona nočitvami, sledili so Dubrovnik, Poreč, Opatija in Rovinj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 21:14 04.junij 2017.

    Kamorkoli drugam, samo k ustašem NE!

  • Avatar Džoser
    Džoser 13:41 04.junij 2017.

    Mene in moje to ne bo nič prizadelo.Bomo ostali doma ,ali pa šli v Španijo je ceneje kot pri ustaših.

  • 154bb981b46dec9676b53ddcf41cbd570c99c952 18:35 03.junij 2017.

    nam ne gre tako slabo, da bi mogli na morje k naciji, ki vsak teden ščije in pljuvca po nas. MARŠ GOLAZEN!!!!!