Šport
34 ogledov

Švedi po zmagi nad Latvijo že v četrtfinalu

Karlsson Alfredsson Švedska Latvija Soči 2014 olimpijske igre EPA
Švedi so danes ugnali latvijske hokejiste s 5:3, s čimer so si zagotovili prvo mesto v skupini C in s tem neposredni vstop v četrtfinale.

Slovenci so z današnjo zmago nad Slovaki sicer na tretjem mestu v skupini A, a se lahko po "sanjskem scenariju" še vedno lahko zavihtijo na prvo mesto ter s tem neposredno v četrtfinale.

Za Švedsko so zadeli Patrik Berglund, Erik Karlsson, Daniel Alfredsson, Jimmie Ericsson in Alexander Edler. Za Latvijce pa so plošček v mrežo poslali Lauris Darzins, Janis Sprukts in Zemgus Girgensons.

V skupini C sta se danes pomerili tudi ekipi Švice in Češke. Prva je zmagala z 1:0, edini gol je prispeval Simon Bodenmann v 15. minuti. Švedska je z današnjim uspehom trikrat zmagala in gre tako neposredno v četrtfinale. Na drugem mestu v skupini C je Švica s šestimi točkami, sledi Češka s tremi točkami, Latviji pa ni uspelo uspelo zbrati nobene točke.

Sanje so dovoljene

Slovenija je z današnjo zmago nad Slovaško v skupini A na tretjem mestu. V nedeljo se bodo risi pomerili z ZDA, v skupini A je v nedeljo tudi tekma med Slovaško in Rusijo. Če bi Slovenija premagala ZDA, Slovaška pa bi ugnala Rusijo, bi se slovenska reprezentanca zavihtela na prvo mesto in bi se tako neposredno uvrstila v četrtfinale.

Hokejska reprezentanca ZDA je sicer danes s 3:2 po kazenskih strelih premagala Ruse. Odločilni gol pa je po osmih serijah kazenskih strelov dosegel T.J. Oshie.

Olimpijske igre, hokejski turnir, 2. krog:

Skupina A

Slovaška : Slovenija 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
ZDA : Rusija 3:2* (0:0, 1:1, 1:1; 1:0) 

Lestvica: 1. ZDA 5 točk, 2. Rusija 4, 3. Slovenija 3, 4. Slovaška 0.

3. krog:

Skupina C

Švica : Češka 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Švedska : Latvija 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)

Lestvica: 1. Švedska 9 točk**, 2. Švica 6, 3. Češka 3, 4. Latvija 0.
* – po kazenskih strelih
** – v četrtfinalu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.