Svet
84 ogledov

Švedski politik:"Žirafje meso je najboljše"

žirafa Shutterstock
Javnost je zgrožena nad izjavami Šveda.

V zadnjih dneh so zaokrožile fotografije blagajnika švedske skrajno desne stranke Angela Vukasovica s potovanja v Južnoafriško republiko, na katerih se ponaša s trofejami levov, zeber, žiraf in drugih afriških živali. 

Vukasovic je spregovoril za švedski časnik Aftonbladet. "Jedel sem približno 80 odstotkov živali, ki sem jih ubil, vključno z levom na fotografiji," je dejal. "Najokusnejše meso, kar sem ga kdaj jedel in kar ga kdaj bom, je žirafje."

Vukasovic, ki je sicer lastnik trgovine z lovsko opremo, je na družbenih omrežjih objavljal tako fotografije živali, ki jih je ubil, kot tudi njihovega mesa, ki ga je pojedel. "Lov določenih živali koristi tako ljudem kot živalim. V preteklosti je bil lov na nosoroga prepovedan, zdaj pa je nenadoma spet dovoljen. Že mora biti razlog za to," je povedal novinarjem. 

Predstavniki stranke so napovedali, da bodo zadevo preverili in se na podlagi izsledkov odločili, ali bodo zoper svojega člana ukrepali. 

 

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:35 23.junij 2016.

    " švedske skrajno desne stranke"A naj ne bi bili desničarji kao največji nacionalisti. Čudno bi mi bilo da bi nekdo ki je prišel od ven bil tak nacionalist. Mal skregan z zdravo pametjo. Ker v bistvu sam sebe s ...prikaži več tem zaničuje. Mislm možn da je pri njih bit skrajni desničar nekaj drugega kot pri nas. Čisto možno. Ampak to je tako k da bi Kitarova bila pri naši Slovenski nacionalni stranki pri Zmagom. K da bi sam sebe zaničeval v bistvu.

  • Pepe007 07:18 23.junij 2016.

    Ta sicer glede na priimek ni niti S od skandinavca. Ne dvomim pa, da so skandinavci kot potomci vikingov možna tempirana bomba nekoč v nekih slabših časih. Dobro so jih ukrotili skozi stoletja, vendar se vse lahko obrne, ko nek ...prikaži več civilizacijski model zaniha.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:28 22.junij 2016.

    Tud Skandinavci imajo črne ovce. Ampak zaenkrat jih še obvladujejo za razliko od Slovencev.