Šport
240 ogledov

Švedsko smučarko po petih mesecih zbudili iz kome

Anna Holmlund EPA
Naposled boljša novica o nesrečni švedski tekmovalki v smučarskem krosu.

Švedska tekmovalka v smučarskem krosu Anna Holmlund, ki je pred petimi meseci grdo padla na treningu pred tekmo svetovnega pokala v Italiji, je pri zavesti in lahko komunicira, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdili na švedski smučarski zvezi. Holmlundova je bila zaradi hudih poškodb glave v umetni komi.

Holmlundova je na zadnjih olimpijskih igrah v Sočiju osvojila bron, sicer pa je trikrat osvojila seštevek svetovnega pokala. Ob padcu na treningu v Innichenu je utrpela hude poškodbe glave, po operaciji pa so jo premestili v bolnišnico v Stockholm. Vseskozi je bila v umetni komi, njeno zdravstveno stanje je zdaj precej boljše.

"Anna prestaja intenzivno rehabilitacijo v bolnišnici Danderyd. Njeno stanje je toliko boljše, da lahko komuniciramo z njo in od nje dobimo kratke odgovore," je sporočila švedska smučarska zveza.

Holmlundova naj bi se v domači Sundsvall vrnila poleti, nato pa rehabilitacijo nadaljevala tam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.