Slovenija
59 ogledov

Svet tekel za tiste, ki ne morejo

wings for life Redbullcontentpool.com
Ves svet je istočasno tekel za tiste, ki tega ne morejo. Globalni dobrodelni tek Wings for Life World Run - prijavljenih je več kot 90.000 ljudi, ki so tekli na 35 lokacijah po vsem svetu - je potekal tudi v Sloveniji. Start je bil na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Wings for Life World Run je globalni tek edinstvenega formata. Ob natanko isti uri je na 35 lokacijah po vsem svetu startalo več deset tisoč tekačev in teklo za tiste, ki tega ne morejo početi zaradi svoje invalidnosti. Tekmovanje se od drugih loči tudi po tem, da udeleženci ne tečejo proti ciljni črti, temveč jih lovi zasledovalno vozilo, ki bo na vseh lokacijah startalo istočasno.

Vse startnine in donacije so namenjene neprofitni fundaciji Wings for Life, ki financira raziskovalne projekte na področju hrbtenjače s ciljem, da se najde zdravilo za poškodbe hrbtenjače. Lani so zbrali več kot tri milijone evrov. Tek bo letos potekal drugo leto zaporedoma.

Pokrovitlj je predsednik Borut Pahor

wings for life | Avtor: Redbullcontentpool.com Redbullcontentpool.com
Slovenski tek je letos potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja, ki se je teka udeležil tudi sam. Pahor je prvi predsednik na svetu, ki je javno podprl ta dobrodelni globalni tek, so sporočili iz predsednikovega urada.

Lokalni ambasadorji teka so Roman Kejžar, Matej Markovič, Ana Klašnja, Nino Batagelj in Gal Jakič, dobrodelni dogodek so podprli tudi nogometaši NK Maribor, ki so ustanovili istoimensko tekaško skupino, slovenski skakalci, svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar, ki ima skupino Klub okroglih brkačev Slovenije, smučarska tekačica Vesna Fabjan, ultramaratonec Dušan Mravlje, nekdanji smučar Jure Košir, kajakaš Peter Kauzer, lanski zmagovalec slovenskega teka triatlonec David Pleše, reper Zlatko, glasbena skupina Elvis Jackson, stand up komik Andrej Težak - Tešky, voditelj in model David Urankar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.