Slovenija
140 ogledov

Janšev tvit je nadlegovanje in ustrahovanje novinarjev

Svet Evrope Svet Evrope
Na Platformi za promocijo zaščite novinarstva in varnosti novinarjev, ki deluje v okviru Sveta Evrope, so zapis predsednika SDS Janeza Janše na Twitterju, žaljiv do novinarke TV Slovenija Eugenije Carl in urednice dnevnoinformativnih oddaj na televiziji Mojce Šetinc Pašek, označili z najvišjo stopnjo pritiska na novinarje.


Platforma Sveta Evrope je glede tvita Janeza Janše dobil prijavo mednarodne novinarske organizacije European Federation of Journalists (EFJ). Na platformi Sveta Evrope za zaščito in varnost novinarjev je tako zabeleženo, da je nekdanji slovenski premier in vodja največje opozicijske stranke Janez Janša, na svojem osebnem Twitter profilu žalil novinarko in urednico slovenske javne televizije, ki je predvajala prispevek o naraščanju sovražnega govora glede beguncev in migrantov, v katerega so vključeni tudi visoki člani SDS.

Dejanje Janeza Janše je označeno kot nadlegovanje in ustrahovanje novinarjev prve, oziroma najvišje stopnje. S prvo oziroma najvišjo stopnjo pritiska na omenjeni spletni platformi označijo najhujše in najbolj škodljive napade na medijsko svobodo

Janez Janša je v ponedeljkovem tvitu novinarko RTV Slovenije Eugenijo Carl in urednico dnevnoinformativnih oddaj na TV Slovenija Mojco Šetinc Pašek označil za prostitutki: "Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30 evrov, drugo za 35 evrov. #ZvodnikMilan."

Eugenija Carl in Mojca Šetinc Pašek bosta Janeza Janšo tožili. Vložili bosta odškodninsko tožbo in zasebno kazensko tožbo zaradi razžalitve in posega v čast in dobro ime.

Komentarjev 76
  • gornik 10:13 27.marec 2016.

    Še vedno predrage, zdaj bi morale plačati minimalno po 100 EU.

  • letalec 20:10 26.marec 2016.

    Kaj ste pa sploh pričakovali drugega od takšnega primitivca??

  • Boris Odreitz 23:11 25.marec 2016.

    Janša gnoj pokvarjen Nacist Fašist !