Šport > Moto športi
28 ogledov

Svet obeležuje dvajsetletnico Sennove smrti

Ayrton Senna obletnica
1/8
r
Ov dvajsetletnici smrti se svet spominja nesrečno preminulega brazilskega dirkača formule ena, Ayrtona Senne.

Prvi maj 1994 je dan, ki je v zgodovino formule ena zapisan s črnimi črkami. Na dirki v Imoli se je na ta dan namreč smrtno ponesrečil brazilski dirkač Ayrton Senna, le dan po smrti Rolanda Ratzenbergerja. Ob dvajsetletnici tragičnega dogodka potekajo številne slovesnosti, tako na dirkališču, kot v dirkačevi rodni Braziliji.

Več sto obiskovalcev se je ob drugi uri in sedemnajst minut združilo v minuti molka na zavoju Tamburello, kjer je ugasnilo življenje Ayrtona Senne dvajset let nazaj, medtem ko je vodil na veliki nagradi San Marina. Dirkališče v bližini Bologne je bilo danes odprto za vse, ki so se želeli pokloniti spominu na slovitega dirkača, tako pa bo ostalo tudi v naslednjih dneh, ko bodo v njegovo čast izpeljali številne dogodke.

"To je za nas zelo čustveno, saj je minilo že precej časa, ljubezen pa v ljudeh še vedno živi. Zdi se, da Ayrton živi v srcih ljudi, to je res čudovito," je dejala nečakinja Ayrtona Senne, Paula. Na dirkališču sta bila prisotna tudi Ferrarijeva dirkača Kimi Räikkönen in Fernando Alonso, ki je pokojnemu namenil velike besede: "Mislim, da je Senna postavil nove standarde za vse dirkače in definitivno je bil najboljši svoje generacije."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.