Svet
36 ogledov

100 tisoč Newyorčanov Melanii: Ven iz našega mesta

Melania Trump Profimedias
Nova prva dama ZDA Melania Trump ni preveč priljubljena med prebivalci New Yorka. Ti so v peticiji, v katerih zahtevajo, da se preseli v Belo hišo v Washington in "izgine iz njihovega mesta", zbrali 100 tisoč podpisov. Melania Trump je namreč dejala, da bo živela v New Yorku, dokler se ne konča šolsko leto njenega sina Barrona.

Melania Trump, bodoča prva dama ZDA si želi še naprej živeti v Trump Towerju, nebotičniku v New Yorku, kar je razburilo prebivalce Velikega jabolka, piše Independent. Ti so začeli zbirati podpise z zahtevo, da spakira svoje dizajnerske kovčke in zapusti New York."

Peticijo so sprožili potem, ko je v Sevnici rojena Melania dejala, da bo do konca šolskega leta sina Barrona živela v New Yorku, šele nato se namerava preseliti v Washington v Belo hišo, k možu, bodočemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu.

Davkoplačevalce Melania stane milijon evrov na dan

Ponavadi se takoj z novim predsednikom v Belo hišo preseli tudi njegova družina, a tokrat bo drugače. Breme stroškov, ki jih bodo imeli z varovanjem prihodnje prve dame, bodo nosili meščani New Yorka. Ocenjuje se, da bo dnevni strošek varovanja Melanije in sina Barrona davkoplačevalce stal okoli milijona evrov.

Podpisani v peticiji od guvernerja New Yorka Andrewa Cuoma in župana Billa De Blasia zahtevajo, da zavrne plačilo za varovanje žene Donalda Trumpa v Trump Towerju, 58-nadstropnem nebotičniku, ki se nahaja na peti aveniji v centru Manhattna, kjer družina trenutno živi v luksuznem stanovanju.

Denar naj gre za ceste, šole, prevoze ...

"Prebivalci New Yorka zavračamo plačilo varovanja, da bi lahko Melania ostala v mestu. Če sta se odločila, da bosta živela ločeno, naj sama krijeta stroške njenega varovanja v New Yorku. Dolarji davkoplačevalcev naj se porabljajo za ceste, šole, prevoze, sanitarno mrežo, nova delovna mesta in druge stroške, ki jih ima mesto. Denar mora biti porazdeljen za dobrobit vseh prebivalcev mesta in ne samo ene osebe," so v peticiji zapisali prebivalci New Yorka.

Melania je odločena, da ostane doma. "Predsedniška kampanja je bila stresna za Barrona. Želim, da je v prihodnje čim manj obremenjen."

Komentarjev 22
  • jozicamurn 11:24 06.december 2016.

    Teh 100.000 jih je sigurno liberalnih spolnih izpirjencev lgbt-podpornikov in feministk, saj že vemo kdo je največja zalega na svetu in največja bolezen katere se moramo rešiti.Začnemo lahko prav v New Yorku s temi 100.000imi Hillaryinimi privrženci. Prej pa ...prikaži več bi rekla da je to le 1000 pred CNN plačanih skakajočih opic.

  • Žurnalček 20:13 05.december 2016.

    Glede tvojih dvomov o podpisovanju - za ostanek- so se izrekli na volitvah , saj so prebivalci NY vedeli kje stanuje . Se pravi ravno tisti , ki so podpisali peticijo za njen odhod , so na glasovanju proti Trumpu ...prikaži veču nehote glasovali za njen ostanek v NY . To je normalno in podobno samo pameti Yenkijev !

  • Žurnalček 20:09 05.december 2016.

    Ti očitno ne veš , da stanuje v SVOJEM nebotičniku in ne v najemnem stanovanju . Vsi v nebotičniku so veseli , da je kontrola na vhodu rigorozna ! S e vsaj klošarji ne bodo potikal okoli nebotičnika , tko ...prikaži več kot dovolijo da se vsa klošarska drhal SLO in berači Romunije klatijo in fehtajo po prireditvenem Novoletnem prostoru LJ !