Svet
25103 ogledov

12-letnica v skrajno dejanje zaradi učiteljice

Zloraba Profimedias
Deklica je storila samomor, ker je v šoli dobila prvo menstruacijo, učiteljica pa ji je rekla, da mora domov.

Indijska deklica je storila samomor, potem ko je doživela javno ponižanje zaradi prve menstruacije, ki jo je dobila v šoli, poroča BBC. V poslovilnem pismu je deklica obtožila učiteljico, da jo je mučila, mamo pa je prosila odpuščanja zaradi svojega skrajnega dejanja.

Učiteljica je deklico, ki se ji je na oblačilih poznala menstrualna kri, poslala domov. "Ne razumem, zakaj se je učiteljica spravila nad mene. Ne vem, zakaj me maltretirajo in mučijo," je izpostavila deklica.

Njena mama je za BBC povedala, da jo je menstruacija presenetila v šoli; učiteljica ji je namesto vložka dala krpo za brisanje prahu in jo poslala iz učilnice. Dan pozneje je storila samomor.

Policija okoliščine dejanja še preiskuje, šola je pojasnila, da v preiskavi sodeluje, ostalih komentarjev pa ne dajejo. Menstruacija je v Indiji, kjer velja tradicionalno prepričanje, da so žeske v času menstruacije nečiste ali celo preklete, še vedno velik tabu.

13 reasons why Magazin Pogledal serijo in si vzel življenje

Na Japonskem se bojijo samomorov med učenci

Na Japonskem medtem prvi šolski dan poteka močna kampanja proti samomorom, saj si v tej državi s strogo delovno etiko največ mladih ljudi življenje vzame prav na prvi dan novega šolskega leta, poroča STA.

Pri nekaterih otrocih misel, da se po poletnih počitnicah morajo vrniti v šolo, močno zviša nivo stresa, ker se bojijo bodisi nadlegovanja s strani vrstnikov bodisi šolskih preverjanj znanja.

Japonska, kjer igra učni uspeh pomembno vlogo, ima najvišjo stopnjo samomorilnosti med industrijskimi državami skupine G7, saj si na leto življenje vzame več kot 20.000 ljudi. Vsako leto samomor naredi kakšnih 500 mladostnikov, mlajših od 20 let, 1. septembra pa je stopnja samomorilnosti približno trikrat višja kot druge dni v letu.

Michelle Carter sojenje Svet Najstnica fanta napeljala k samomoru

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Rudman 16:13 01.september 2017.

    In ti si zdaj pametna

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 15:37 01.september 2017.

    V Indiji so muslimanski deli države. In tam zagotovo velja, da so ženske v času M nečiste. Nekatere celo mislijo, da so naredile hud greh, ker so pač dobile M, čeprav na to sploh nimajo vpliva.