Svet
15300 ogledov

8-letnega dečka obesili na drevo

Napadeni deček
Zlorabljali so ga ostali otroci, in sicer zato, ker je mešane rase.

Skupina najstnikov v New Hampshiru je konec avgusta 8-letnega dečka obesila na drevo. Deček je napad k sreči preživel; zaradi poškodb so ga hospitalizirali in iz bolnšnice tudi že odpustili. Deček se je že vrnil v šolo.

Njegov stric je na Facebooku objavil: "Mojega nečaka je na drevo obesil 14-letni fant, ki danes trdi, da je šlo za nesrečo. Ne zanimajo me izgovori tega najstnika, nihče se ne sme igrati z življenjem drugega!"

Dečkova babica je medtem za lokalne medije povedala, da je bil napad gotovo načrtovan. Ostali otroci so ji povedali, da so skupaj odšli na piknik. S seboj so vzeli vrv gugalnice, s katero so nato nekateri fantje privezali 8-letnika, ga obesii na drevo in vzklikali rasistične izraze.

Deček se je vendarle sam uspel osvoboditi. Policijska preiskava je še v teku.

Donald Trump Napoved Svet "Vojna"

Trumpovo oklevanje - vzpodbuda

Ameriška bela rasistična gibanja in skupine so po tragičnem razpletu spopadov z nasprotniki sredi avgusta v Charlottesvillu v Virginiji obljubili številne nove podobne podvige po vseh ZDA, pri čemer jim je dalo pogum oklevanje predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki jih je obsodil šele po dveh dneh, je poročala STA.

Trump je rasizem obsodil šele v ponedeljek, potem ko so nanj od sobote naprej pritiskali tudi številni, če ne vsi, republikanski senatorji in kongresniki. Uvodoma je le obsodil obe strani in še to potem, ko je prva dama Melania Trump sporočila, da nasilje ni dobro.

"Samo tepec lahko vzame predsednikovo obsodbo našega gibanja resno. Tega nihče ne jemlje resno, niti sam predsednik," je dejal desničarski ideolog in rasist Richard Spencer, potem ko se je najprej pohvalil, da bi njegovi protestnike pobili z golimi rokami, če ne bi bilo policije.

Donald Trump Svet Donald Trump vendarle obsodil rasizem

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.