Svet
40 ogledov

80 odstotkov policistov je dalo odpoved

Parma Žurnal24 main
V enem od krajev v ameriški zvezni državi Missouri je po izvolitvi temnopolte županje pet od šestih policistov uradu županje poslalo odstopno izjavo. Odpoved sta dala tudi krajevni tožilec in nadzornik kakovosti vode.

Randall Ramsey, ki županski stolček v Parme zapušča po 37 letih, je ob tem dejal, da ga zaposleni o takšni odločitvi niso obvestili.

Prebivalcev kraja kljub temu ne skrbi za varnost, čeprav je policijske vrste zapustilo pet od šestih policistov.

"Zelo grdo je, da so odstopili ne da bi novi županji dali priložnost," dogodke opisuje Martha Miller in dodaja: "Kljub temu mislim, da za kraj to ne predstavlja velike škode. Kdo pa rabi šest policistov za 700 ljudi?"

Nova županja: Na težave zaradi rase doslej še nisem naletela

Parma | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Nova županja Tyus Byrd, ki je v mestno hišo prišla konec prejšnjega tedna, je zaradi odločitve sodelavcev presenečena: "V Parmi še nikoli nisem naletela na rasne težave."

Byrdova je Ramseya na volitvah premagala z rezultatom 122 proti 84. V mestu sicer živi 67 odstotkov belcev in okoli 30 odstotkov temnopoltih prebivalcev.

Nekdanja vodja policistov Trish Cohen medtem poudarja da njen odstop, kot tudi odstop njenih kolegov, niso povezani z vprašanjem rase.

Povedala je, da se z novo županjo pač osebnostno ne ujameta, eden od policistov, ki je prav tako napovedal odstop, pa mora po njenih besedah doma skrbeti za ostarele starše. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • dimnikar 07:53 24.april 2015.

    Da so pa razlogi kje drugje, pa nihce niti pomisli ne? Nova županja je menda imela namen zmanjšati št. policistov (6 na 700 je res huda številka) in so se nekateri odločili oditi sami od sebe.

  • Andrej Kovačič 22:44 23.april 2015.

    nisem rasist, daleč od tega, ampak baba res grozno zgleda na tej fotki.....

  • mph 21:25 23.april 2015.

    To je pač Amerika. Ki bi rada celemu svetu solila pamet.