Svet
34 ogledov

Afera učitelja matematike in mladoletne učenke

Richard Hovan google+
Eno najprestižnejših in najdražjih šol v New Yorku je pretresla afera med učiteljem matematike in 16-letno učenko.

Učitelj matematike na eni najprestižnejših in najdražjih srednjih šol v New Yorku je obtožen zaradi zveze s 16-letno učenko, poroča New York Post. Afera med 30-letnim Richardom Hovanom in mladoletnico je trajala dve leti.

Hovan se je pred sodnikom na Manhattnu izrekel za nedolžnega v obtožbi, ki ga bremeni spolnega stika z mladoletno osebo. "To je zelo resen primer," je opozorila tožilka Shanda Strain, medtem ko je zahtevala 75 tisoč dolarjev (57 tisoč evrov) varščine. Sodnik je določil vsoto pri 25 tisoč dolarjih (19 tisoč evrih).

Na sodišču je bilo tudi moč izvedeti, da to ni prvi primer tega učitelja, da se je neprimerno zapletel z mladoletno učenko, čeprav v prejšnjem primeru ni bila vložena obtožnica. V šoli, kjer je poučeval pred tem, naj bi se zapletel s 17-letno učenko.

Za prijavo poskrbela soseda

E-pošto sta si začela izmenjavati, ko je dekle dopolnilo 15 let, po podatkih tožilstva pa sta začela spati skupaj po njenem 16. rojstnem dnevu. Hovan je dekle pogosto povabil v svoje stanovanje, ko je bila njegova zaročenka odsotna. Soseda je celo povedala policiji, da je videla dekle skrivati se na požarnih stopnicah, ko se je nekoč zaročenka nepričakovano vrnila. Toda ko je "skrbna soseda" izvedela, da je ljubica mladoletna, je znorela in poklicala policijo.

Policisti naj bi prišli nekaj tednov po prijavi in zaplenili varnostne posnetke, ki prikazujejo dekle skupaj s Hovanom vstopati v stanovanje. Tožilci so ga tudi ujeli s prisluškovanjem telefonskemu pogovoru z dekletom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.