Svet
11 ogledov

Avstralski bogataš strmoglavil v džungli

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Eden izmed najbogatejših Avstralcev Ken Talbot ter še pet drugih vodilnih iz njegovega podjetja, je z letalom vred izginilo v kamerunski džungli.

Iz družbe Sundance Resources so potrdili, da je bil na krovu letala, ki je izginilo v Afriki tudi Talbot. Ta je lastnik globalnega rudarskega imperija Macarthur Coal in se s premoženjem okoli 1,2 milijarde dolarjev uvršča med najbogatejše ljudi na svetu in v Avstraliji. Letalske oblasti v Kamerunu so sporočile, da so stik z letalom izgubili kakšno uro po vzletu.

Sundance Resources želi v Kamerunu razviti rudnik železove rude, zaradi česar je Talbot skupaj s še petimi vodilnimi v svojem podjetju odpotoval v Afriko. Poleg omenjenih sta bila na letalu še dva Britanca in dva Francoza.

V iskanje pogrešanega letala so se že vključili Kamerun, Kongo in Gabon, pomagajo pa jim tudi avstralski, ameriški in kanadski diplomati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.