Svet
22442 ogledov

Avstrija: 18-letni fant ubil 14-letno sestro

avstrijska policija Shutterctock
Njegove prve besede na zaslišanju so osupnile prisotne.

"Dobro, da je mrtva," so bile prve besede, ki jih je na zaslišanju izrekel 18-letni fant, ki je v ponedeljek zjutraj do smrti zabodel sestro. 

Mladenič, po rodu iz Afganistana, se je po kaznivem dejanju predal policiji. Sestro, ki se je nedavno zatekla na dunajski center za socialno delo, je videl na postaji metroja, ko je bila na poti v šolo. Pristopil je do nje in se začel pogovarjati. 

Dekle se ni želelo prepirati na javnem kraju. Odmaknila sta se, prepir pa se je nato stopnjeval. Fant je izvlekel 20-centimetrski nož in jo večkrat zabodel. Policija je potrdila, da je bilo dekle 14-krat zabodeno. Dekle je preminulo na kraju zločina. Imela je vbodne rane na vratu, prsih in trebuhu. Storilec je po dejanju odvrgel nož in pobegnil s kraja zločina. 

"Če bi vedeli, kaj starejši brat načrtuje, je ne bi pustili samo v šolo."

predstavnica centra za socialno delo

Pred kratkim je šla od doma

Policija meni, da je šlo za umor iz časti, ker je dekle pred kratkim šlo od doma. Starši naj bi bi ji prepovedali izhode in spoznavanje novih prijateljev. Za namero sina niso vedeli. 

Starša sta se s sinom in dvema hčerkama pred nekaj leti preselila na Dunaj, kjer sta se jima rodila še dva sinova. Vsi so dobili azil za bivanje v Avstriji. 

Policija je sporočila, da je imel storilec kartoteko. Proti njemu so vodili postopek zaradi goljufije, kraj in groženj. Razpisane obravnave se ni udeležil, zato so ga 11. septembra želeli privesti, a ga na njegovem naslovu niso našli. Le teden dni kasneje je na grozljiv način umoril svojo mlajšo sestro.   

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • ode 18:59 21.september 2017.

    In to se bo v kratkem začelo dogajati pri nas. Država pa gleda stran.

  • miho 13:56 21.september 2017.

    Mene zanima, ali je bilo ljudem, ko so prišli v EU ali pa vsaj, ko so dobili azil, razloženo, kaj se v EU sme in česa ne? Če je umor iz časti v Afganistanu dovoljen in morda celo privzgojen, je ...prikaži več to v EU prepovedano. Res je, da nepoznavanje prava škodi, da to ni opravičilo, vendar pa bi vseeno bilo treba te ljudi NAUČITI, kaj se sme in česa ne v EU.

  • matermila 15:55 20.september 2017.

    Ali je treba še sploh kaj dodati?Za storilca smrtna kazen,familija pa raus.