Svet
21 ogledov

Avstrija: zlorabljal ženo, otroke, vnuke in njihove prijatelje

avstrijska policija Shutterctock
Avstrijo je pretresla prijava hude zlorabe otrok. Šestinštiridesetletnik naj bi v minulih štirih letih večkrat zlorabil sina, vnukinjo, njene prijateljice in hčerkinega rejenca, posiljeval pa naj bi tudi svojo ženo.

Zlorabo je prijavil vzgojno-izobraževalni zavod po pripovedi enega od otrok. Policija je sprožila preiskavo in kmalu izdala zaporni nalog za osumljenca, ki vse očitke zanika. Žrtve so bile v času domnevnih napadov stare med deset in 16 let, zaslišali pa naj bi jih v prihodnjih dveh tednih.

Izkazalo se je, da imata duševne težave

Medtem je avstrijsko tožilstvo opustilo postopek proti 80-letniku, ki sta ga 45- in 53-letna hčerka lani obtožili, da ju je štiri desetletja spolno zlorabljal oziroma da ju je večkrat posilil, jima grozil z orožjem in smrtjo ter jima prepovedal vsakršne socialne stike zunaj doma.

Izkazalo se je, da imata duševne težave, svoje pričanje proti očetu pa sta tudi preklicali. Tožilstvo je zavrglo tudi obtožbe o telesnem nasilju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.