Svet
5061 ogledov

Avstrijci bodo uvedli sistem semaforja

Covid-19
Število novih dnevnih okužb z novim koronavirusom je v Avstriji danes ponovno preseglo številko 100.

Avstrijski minister za zdravje Rudolf Anschober je danes napovedal uvedbo t. i. sistema semaforja, prek katerega bodo prebivalce, podobno kot pri opozarjanju na snežne plazove, seznanjali z razmerami glede covida-19 v posameznih deželah. Sistem naj bi uvedli do septembra kot posebno pripravo na morebitni jesenski val okužb.

"Preprost štiristopenjski sistem, od rdeče prek oranžne in rumene do zelene, naj bi na podlagi znanstvenih kriterijev avtomatizirano podajal sliko aktualnih okužb z novim koronavirusom, ter s tem tudi določal, kdaj je treba sprejeti določene ukrepe in kdaj jih je mogoče omiliti," so ob tem sporočili z avstrijskega ministrstva za zdravje, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Največ okuženih ima Dunaj

V Avstriji so v zadnjih 24 urah potrdili 115 novih okužb z novim koronavirusom. Aktivnih okužb je 853. Največ novih okužb so zabeležili na Dunaju (53), sledijo Zgornja Avstrija s 35 novimi okužbami ter avstrijska Štajerska z desetimi.

Anschober je ob tem ocenil, da je prebivalstvo postalo manj predvidno ter da bodo regionalni izbruhi pomenili opozorilni klic za ta del prebivalstva. Znova je pozval k odgovornemu ravnanju. "Virus je še naprej z nami in ob brezbrižnosti lahko ponovno izbruhne in še vedno je nevaren," je posvaril.

Virus covid čiščenje dezinfekcija lokal Seznam občin Slovenija 30 okužb razpršenih po vsej državi Hrvaška plaže korona Covid-19 Svet Še naprej slabi dnevi za Hrvaško. To so sveži podatki.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 15:38 04.julij 2020.

    jodlarčki so pravo zdravilo za naše rdeče ploskoglavce....v slo divjajo z avti, v At se vozijo 25km/h, v slo gobezdajo, v AT so nemi, v slo se izživljajo na portalih, v AT čistijo kanalizacijo.... na juriš, na juriš, na juriš...