Svet
21 ogledov

Ben Ali obsojen na 35 let

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Tunizijskega predsednika Zine el Abidine Ben Alija in njegovo ženo Leilo Trabelsi so danes na sodišču v Tunisu v obsodili na 35 let zapora.

Odstavljenega tunizijskega predsednika Zine el Abidine Ben Alija in njegovo ženo Leilo Trabelsi so danes na sodišču v Tunisu v obsodili na 35 let zapora. V odsotnosti sta bila obsojena zaradi kraje javnega denarja in sredstev, je danes po vsega dnevu obravnave odločilo sodišče v Tunisu.

Ben Ali, ki je po 23 letih, 14. januarja letos, moral sestopiti z oblasti, se prvega sojenja ni udeležil, ker je v izgnanstvu v Savdski Arabiji, a je že vnaprej zanikal vse očitke.

Današnje sojenje je bilo šele prvi izmed 93 primerov, v katerih je obtožen nekdanji tunizijski diktator. V tem primeru so obtožbe na Ben Alija in njegovo soprogo letele zaradi odkritja za več milijonov dolarjev denarja in nakita v palači v kraju Sidi Bou Said blizu Tunisa.

Bremenijo ga tudi zaradi odkritja mamil in orožja v predsedniški palači v Kartagini, obtožb za umor in mučenje, o katerih bo kasneje odločalo vojaško sodišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.