Svet
20494 ogledov

Šok na Braču: V morju našli truplo 13-letnega fanta

utopitev, utopljenec Žurnal24 main
Starši so bili v takšnem šoku, da niso znali povedati policistom čisto nič.

Na hrvaškem otoku Brač, ki je popularen kraj za oddih številnih Slovencev, so v morju našli truplo 13-letnega fanta iz Srbije. Na njegovem telesu niso našli nobenih znakov nasilja, niti poškodb, ki bi bile vzrok, da je izgubil zavest in se utopil, pišejo hrvaški mediji. 

13-letni fant se je v soboto kopal v zalivu Mala Lozna v Postirjah na Braču. Odšel se je potapljati, okoli 19. ure pa je eden od kopalcev zagledal na vodi truplo. Čeprav ni bil daleč od obale in so ga skušali takoj oživljati, dečku ni bilo več pomoči. 

Več bo pokazalala obdukcija.

Nesreča se je zgodila manj kot mesec dni po tem, ko je pogumni oče, tudi Srbski državljan, pri Pulju rešil sina iz razburkanega morja, sam pa ni preživel. Potem ko je deček padel s skale v morje, je oče skočil za njim, vendar pa dvojica zaradi valov ni mogla izplavati na obalo. Oče se je na vso moč trudil obdržati sina nad gladino. Dečku je končno uspelo priti do obale, medtem ko je oče zaradi popite morske vode očitno izgubil zavest. Ko so to opazili očividci in reševalci, so pohiteli moškemu na pomoč in ga izvlekli iz morja, ga oživljali, a brez uspeha. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.