Svet
29548 ogledov

Cela družina naročila štiri rezine pršuta

Gostinski lokal na Hrvaškem
Gostinci in turistični delavci iz Dalmacije so opisali najbolj bizarne anekdote s turisti.

Hrvaški spletni portal 24sata je zbral nekaj najbolj nenavadnih izkušenj hrvaških gostincev in turističnih delavcev. Zgodilo se jim je že marsikaj, od tega, da so odšli iz lokala, ne da bi plačali, do naročila zgolj petih rezin limone, ledu in dveh rezin kruha.

Ena od gostij je natakarju dejala, da bo jedla kosilo in je deset minut temeljito pregledovala jedilnik. Pripravili so ji pribor, nato pa je naročila dve rezini kruha, oljčno olje, skodelico vode, led in pet rezin limone. 

Začimbe in olje so v lokalu brezplačni, prav tako rezine limone, za kruh je plačala štiri kune oz. 54 centov. 

Eden naroči pivo, drugi gledajo

Zgodi se, da se za mizo usedejo štirje turisti, eden naroči pivo, ostali pa gledajo. Družina iz vzhodne Evrope je naročila štiri dekagrame pršuta. Ko so videli, da je to komaj za sendvič, so naročilo dopolnili. 

Poln zanimivih zgodbic je gostinec Raul Bašič iz Splita, ki v gostinstvu dela že 26 let. Postregel je že vroč kamilični čaj s smetano, se jezil na skupino 15 Italijanov, ki so zavzeli lokal, da bi pojedli sendviče in uporabili njihov WC, naročili pa le dve kavi. Najbolj od od vseh so ga razjezili tisti, ki so brez plačila zbežali iz lokala. 

Gostinski lokal na Hrvaškem | Avtor: Profimedia Profimedia
Slovaški par je naročil hrane in pijače za okoli tisoč kun, mladenka je izginila, potem ko je odšla na WC, mladenič pa je naročil še eno pijačo, počakal, da se je natakar obrnil, in izginil. Dvojico so pozneje izsledili pri bližnji ribarnici in uspeli od nje izterjati plačilo. 

Splitski chef Antonio Topčić, ki je že delal v več hrvaških restavracijah, je za portal povedal, da največkrat družine naročijo eno porcijo, obrok pa popravijo z brezplačnim krihom, začimbami in vodo. 

Njegov kolega je že pripravljal eno pizzo za 12 Kitajcev in eno porcijo sira z dodatnimi naročili kruha in kozarcev vode, ki niso bili na ceniku, za pet Čehov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 19:26 22.avgust 2017.

    Če se nekdo usede, da poje svoje sendviče pa naroči kako vodo zraven... kaj pa je tu spornega? Sicer nekih mizic bilokje sploh ni, ne da bi kdo hotel na njih kaj zaračunavati. Kam pa se boš potem usedel in ...prikaži več dostojno pojedel? Na tla ob cesto?

  • Onlytime 16:53 22.avgust 2017.

    Seveda ni prav, da se poje in spije, potem pa se ne plača računa. To je podlo. Zavedajmo se, da so poklic natakarja čisto degradirali, saj za strežbo zaposljujejo študente, ki jih manj stanejo. Le ti so brez izkušenj in ...prikaži več seveda temu primerno nerodni. Morda pa moramo biti tudi gostje malček bolj strpni in prijazni, pa bo vsem lažje. Kaj menite drugi?

  • Donat Goricar 15:53 22.avgust 2017.

    Z bratom in enim prijateljem smo v Punatu nekoč goljufivo natakarico, ki je že prvi dan njene službe nameravala oguliti turiste, za katere je menila, da ne bodo preverjali računov (pa ravno nas), kaznovali tako, da smo si privoščili res ...prikaži več obilno "žretje" in 2 l vina, potem pa lepo odšli. Ker je bila huda gneča in ogromno turistov, ki so stali v lokalu in na terasi, so za mizo takoj sedli drugi in babnica (okoli 45 let) se je vsa zaripla vrtela sama okoli sebe in ni vedela, kaj bi.