Svet
8 ogledov

Chavez: Če bi bilo res, bi povedal

Venezuelski predsednik Hugo Chavez. Reuters
Venezuelski voditelj Hugo Chavez je zanikal govorice, da so ga zaradi odpovedi ledvic odpeljali v vojaško bolnišnico.

Novico, da je Chavezovo stanje resno, so objavili mediji v Miamiju. Venezuelski voditelj v zadnjih mesecih prestaja kemoterapijo zaradi raka. Kot je poročal časnik El Nuevo Herald, naj bi bilo njegovo stanje resno.

Poslabšanje zdravstvenega stanja je prek Twitterja najprej zanikal venezuelski minister za informiranje Andres Izarra. Kasneje pa se je oglasil še sam Chavez. V telefonskem pogovoru za venezuelsko državno televizijo je dejal: "Boriti se moramo proti špekulacijam. Če bi bilo res, bi bil prvi, ki bi to povedal." Govorice so po njegovih besedah poskus destabiliziranja in ne odslikavajo realnega stanja.

"Nadaljujem z delom, zdravljenjem in opravljanjem mojih zadolžitev," je povedal Chavez. "Kemoterapija je večstopenjski proces. Trenutno okrevam po prvih štirih terapijah. Počutim se dobro," je zagotovil in napovedal, da ga bodo v prihodnjih tednih večkrat videli.

Zdravi se na Kubi

Venezuelskemu predsedniku so tumor odstranili junija na Kubi, nato pa naj bi v Havani opravil štiri kemoterapije. Z zadnje se je vrnil pred enim tednom.

Venezuelske oblasti drugih podrobnosti o Chavezovi bolezni niso sporočile. Dvomi glede predsednikovega zdravstvenega stanja pa so se še okrepili, potem ko je za nedoločen čas odpovedal za konec tedna načrtovano srečanje z iranskim predsednikom Mahmudom Ahmadinedžadom.

Komentarjev 1